"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baklavacıların ‘tatlı’ mesaisi başladı

02 Ekim 2014, Perşembe
Yaklaşan Kurban Bayramı’nın en yoğun telâşını yaşayan illerin başında Gaziantep geliyor. Gaziantepli baklavacılar bayram öncesi Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yoğun talebi karşılayabilmek amacıyla gece gündüz demeden çalışıyor.
Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında yer alan ve adı Gaziantep’le özdeşleşen baklava, bayramlarda sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala şehirde de tatlı bir heyecan başladı. Gaziantepli baklava üreticileri, 24 saat çalışarak sadece Gaziantep’e değil, yurt içi ve yurt dışından verilen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Tatlı telâşın yaşandığı şehirde, baklava ustaları önce hamurları yoğuruyor, ardından ince bir şekilde yufkaları açarak, oklavalara sarılıyor. Yufkalar tezgâhın üzerine teker teker serilirken, bir yandan da baklavanın kaymağı ve fıstığı tepsinin içerisine boşaltılıyor. Baklava dilimlenirken üzerine yağ gezdiriliyor. Daha sonra fırına sürülen baklava çıktığında da şerbetlenip soğutuluyor. Bütün bu yorucu işlemlerin ardından tezgâhlardaki yerini alan baklavaların bir kısmı ise paketlenerek yurt içi ve yurt dışına gönderime hazır hale getiriliyor.  
Okunma Sayısı: 598
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı