"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevine girmek yerine çalışacaklar

02 Ekim 2014, Perşembe
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Büyükşehir Belediyesi, kamuya zarar vererek suça karışmış kişilerin, bu zararı kamu hizmetinde çalışarak telâfi edebilecekleri bir protokole imza koydu.
Şehirdeki yeşil alanlarda görev alacak yükümlülerin her 4 saatlik çalışması, cezalarından 1 günlük indirim sağlayacak. Suça karışmış kişilerin sosyal hayatta takibini sağlayan denetimli serbestlik uygulamaları, Türkiye’de her geçen yıl artıyor. Uygulamayla suçluların topluma kazandırılması amaçlanıyor. 2014 yılının ilk sekiz ayında müze, kütüphane, okul, adliye binaları, cami, park ve bahçelerde bin 556 yükümlünün kamu yararına çalıştığı İzmir’de, bu sayının artmasını sağlayacak bir işbirliği daha hayata geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, belediyenin sorumluluğundaki açık yeşil alanlarda, mahkemelerce haklarında “kamu yararına çalışma cezası” verilen yükümlülerin çalışmasını sağlayacak bir protokol imzalandı. İzmir Adliyesi’nde imzalanan protokolle 2015 yılı sonuna kadar kamu yararına çalışma yükümlüğünden yaklaşık 8 bin kişinin faydalanacağını belirten Başsavcı Doğru, “Hükümlüler, bu protokolle artık belediye nezdinde de çalışabilecek. Hedef, hükümlüleri cezaevine koymak yerine kamuya verdikleri zararı yine kamu hizmetinde çalışarak yerine getirmesi. Hükümlülerin sosyalleşmesi, çalışma alışkanlığı ve disiplini elde etmesi ve kamu ihtiyacının karşılanması da amaçlanıyor. Bu anlamda protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 495
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı