"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çevre İçin Kur’ân’a göre hareket edelİm

26 Nisan 2011, Salı
Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Müslümanların, çevre konusunda Batı ülkelerindeki kadar duyarlı olmadığını söyleyerek, ‘’Biz Müslümanlar da çevre ahlâkı, çevre duyarlılığı ve bilinci oluşturmak istiyorsak Kur’ân’dan hareket etmemiz gerekiyor’’ dedi.
Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) tarafından düzenlenen Çevre Bilinci Programı’na katıldı. Topkapı Barcelo Eresin Otel’de gerçekleştirilen faaliyette ‘’Kur’ân Perspektifinden Çevre’ konulu bir söyleşi yapan Rektör Özdemir, Müslümanların, çevre konusunda Batı ülkelerindeki kadar duyarlı olmadığını ifade etti. İslâm tarihine bakıldığında Müslüman entelektüellerin hep Kur’ân-Kerim’den hareketle kendi bilimlerini temellendirdiklerini belirten Özdemir, ‘’Biz Müslümanlar da çevre ahlâkı, çevre duyarlılığı ve bilinci oluşturmak istiyorsak Kur’ân’dan hareket etmemiz gerekiyor’’ diye konuştu.
Özdemir, Müslümanların tabiata karşı sergiledikleri tutumun, diğer bütün davranışlarından farklı ve özenli olması gerektiğini vurgulayarak, ‘’Kur’ân’da çevreyle ilgili en muhteşem surelerden birisi Rahman Suresi. Orada kâinattaki ahenkten, nizamdan, ölçüden o kadar bahsediyor ki. Ondan sonra, ‘Allah’ın nimetlerinden hangisini inkâr edebilirsiniz?’ diyor. İçinde çevreyi korumamızı öğütleyen böyle bir kitap varken Müslüman dünyasının duyarsızlığına bakın’’ dedi.
Okunma Sayısı: 1109
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı