"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ÇITIR BÖREK

25 Şubat 2012, Cumartesi

MALZEMELER:
1 kg yufka,

İçine sürmek için;
250 gram margarin veya tereyağı. l1 su bardağı su.

Harcı için;
300 gr. kıyma. l2 adet kuru soğan.
2 adet sivri biber. l7-8 dal maydanoz.
1 çay kaşığı tuz. l1 çay kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı pul biber. l1 çorba kaşığı tere yağı.

ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta.

YAPILIŞI:
Öncelikle harcını hazırlayalım. Yanmaz bir tavaya, soğanların kabuklarını soyup, ince ince doğrayalım. Sivri biberleri ve maydanozları da ince ince kıyalım. Bir kaşık tereyağıyla bunları kavuralım. Kıymayı üzerine ilâve edelim. Tuz, karabiber ve pul biberi ilâve edip iyice kavuralım. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyelim.
Bu arada biz 250 gram yağ ile bir bardak suyu, bir tencerede birbirine karışacak şekilde kaynatacağız. Ocaktan aldığımız karışımı ılımaya bırakacağız.
Bir yufkayı önümüze alalım. Erittiğimiz yağ ile yufkanın her tarafını ince ince yağlayalım. Yufkayı gözleme şeklinde katlayalım. Fakat her katlamada aralarını yağlamayı unutmuyoruz. Gözleme şeklini alan yağlanmış yufkayı tam ortadan dörde keseceğiz. Her bir parçanın ortasına kıymalı harçtan 2 çorba kaşığı koyacağız. Bohça gibi kapatacağız. Kapattığımız taraf alta gelecek şekilde az yağlanmış tepsiye yerleştireceğiz. Diğer yufkaları da aynı işleme tabi tutacağız. 
Çırpılmış yumurtayı, fırça yardımıyla üzerlerine süreceğiz. 180 derecelik fırında pişireceğiz.

PASTANE KURU PASTASI

MALZEMELER:

1 çay bardağı süt. l1 çay bardağı sıvı yağ.
125 gram tereyağı veya margarin.
7 tatlı kaşığı şeker. l1 tatlı kaşığı tuz.
YAPILIŞI:
Aldığı kadar un ile bütün malzemeleri yoğuruyoruz. Küçük olmak şartıyla hamura şekiller veriyoruz. Az yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine sadece yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz. 160 derecelik fırında pişiriyoruz.

 
Nuriye Ataseven
Okunma Sayısı: 12459
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı