"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PAMUK POĞAÇA

11 Şubat 2012, Cumartesi

MALZEMELER:
2 adet yumurta (bir tanesinin sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayırıyoruz.)
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı yoğurt suyu,
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz.

YAPILIŞI:
Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilâve ederek bütün malzemeye bir kap içerisinde hamur haline getiri-yoruz.
1 kâse maydanozlu peynir harcımız bir kenarda hazır halde olmalı. Hamurdan iki ceviz veya mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp oval bir şekil veriyoruz. Bir tatlı kaşığı peynir harcından hamurun ortasına koyarak hamuru üstten pide gibi kapatıyoruz. İşi biten hamuru yağlanmış tepsiye diziyoruz. Hamurun hepsini aynı işlemden geçiriyoruz. Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürüyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Adı üstünde pamuk gibi oluyor.

KARAMELLİ TATLI
 
Karameli için;
3 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su,
1 poşet krem şanti,
1 su bardağı süt.
 
MALZEMELER:

4 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
2 su bardağı un,
2 paket kabartma tozu,
2 paket vanilya,

YAPILIŞI:
4 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri, elektrikli çırpıcı ile çırpıyoruz. Yoğurdu ve diğer malzemeleri ilâve edip, 1-2 dakika yine çırpıyoruz. Yağlanmış ve unlanmış tepsiye tatlıyı döküp 180 derecede pişiriyoruz. Kek pişerken, bir tencereye 3 su bardağı şekeri koyup karamelize oluncaya kadar kavuruyoruz. Ocağın altını kısıp, 3,5 su bardağı suyu dikkat ederek boşaltıyoruz. Şeker eriyinceye kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Soğuması için ocaktan alıyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğumuş kekin üzerine, soğumuş karamelli şerbeti döküyoruz. Üzerindeki tarife göre hazırlanmış krem şantiyi karamelli tatlımızın üzerine sürüyoruz. Tarçınla süsleyip buzdolabında en az 3 saat bekletiyoruz.

 
Nuriye Ataseven
[email protected]
Okunma Sayısı: 6330
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı