"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Olacak mı değişiklik?

Halenur Kurun
31 Aralık 2018, Pazartesi
Heyecan verici bir olay nedense 8 sayısının 9’a dönmesi. Her sene tık tık bir ileriki sayıya atlayış; yeni beklentiler, umutlar, arzular…

Yeni seneye başlamamıza ramak kala, nefesler tutulu değil mi? Öyle yoktan yere içim kıpır kıpır oluyor arada bir. Peki, bu kadar hissiyata karşı var mı bir hazırlık?

Yeni bir seneye girmenin içten içe en çok hoşuma giden yanı bu belki, yeni olması. Temiz bir sayfa açıp ileriye doğru bir adım atabilmek. Bu adım ise bir hazırlık gerektiriyor. Bu hazırlık ise çok kolay! Sadece biraz düşünmek.

‘Geçen senem, senelerim nasıldı? Değiştirmem, düzeltmem, yapmam gereken bir şeyler var mı? Gelecek senemin nasıl geçmesini istiyorum?’ Eminim ki, bu birkaç soru hayatlarımıza dair bizlere yeni yılla yeni hedefler, emeller belirletecek.

Hedef kelimesini duyunca insan bir ürküp çekiniyor. Bir çıta belirlemek ve onun için delicesine çabalamak veya çabalamamak ve sonuç olarak ufak bir çıtırtı ile kırılan çıtada dizili hedeflerin kaybolması ile karşılaşılan hayal kırıklığı. Kaç kere plan, programlar yapıp bunlara uymayıp, uyamayıp içimin sıkıldığı zamanları saymaya kalksam…

O zaman burada başka bir soru doğuyor. Neden uyamadım? Bu soruya cevap ise âfakî tefekkürün sathî, icmâlî yapılması gerekirken enfüsî tefekkürün tafsilâtlı, derinden derine yapılması sırrında. Yani kendini tanımakta; kendi sınırlarını, kapasiteni bilmekte. Ve bu doğrultuda gerçekleştirebileceğim hedefler belirlemek.

Kimi çita olur koşar gider, hızı kadar hedefleri de yüksek olur ve bir çita olduğu için bu hedeflere ulaşır da. Ama ben daha minik bir salyangozum. Yüksek hedeflere koşmaya çalışırsam yolu yarılayamadan ezileceğim ve kabuğum kırılacak gibi geliyor. O yüzden boyuma göre, sürüne sürüne yavaş da olsa sağlam bir şekilde varabileceğim hedefler arıyorum.

Hedef… Kilo vermek? Daha sağlıklı beslenmek? Daha çok ders çalışmak? Veya daha çok ibadet edebilmek? Daha çok zikredebilmek, duâ edebilmek? Daha hayırlı bir evlât olmak? Daha sayamadığım birçok ‘daha’lar. Her şey farklı boylarda herkesin hedefi olabilir.

Nurlu dershane hayatından mezuniyeti yaklaşan benim ise 2019 hedefim günlük düzenli okumayı hayatına yerleştirebilen hayırlı bir Nur Talebesi, hayırlı bir evlât ve hayırlı bir öğrenci olabilmek:). Hedefim ‘Her gün oturup en az bir saat aralıksız okuma yapacağım!’ değil de her gün 5 vakit namazımı kılıp tesbihatlarımı da yapmaya gayret ettikten sonra 15 dakikaya zamanlayıcımı kurup okuma yapmak. Sadece 15 dakika nefsim. Bu kadarı da seni sıkboğaz edemez. İnan bana, inandıracağım seni ey nefsim!

Hedefimi yaşamaya başlarsam inşallah geri döneceğim. Öte yandan çok merak ettiğim diğer bir husus ise siz sevgili Yeni Asya okuyucularının nasıl hedefleri var? Gerçekleştirdiğiniz nasıl hedefleriniz var? Ya da nasıl bir gerçekleştirme sürecinden geçiyorsunuz?

Bizler ile paylaşmak isterseniz bekliyor olacağım. 

Not: [email protected] adresine hedeflerinden ve/veya bu hedeflere ulaşma sürecinden bahsetmek isteyenleri bekliyoruz.

Okunma Sayısı: 2172
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı