"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hased etmek

İbrahim ERSOYLU
13 Haziran 2018, Çarşamba 01:17
Adab-ı muaşeret...

Haset, başkasında bulunan üstün bir özelliğin, mal, ilim gibi bir nimetin yok olmasını ve kendisinde olmasını istemektir. Gıpta ise o nimetin onda yok olmasını istemeksizin bir benzerinin kendisinde olmasını istemektir. Dinimizde haset hoş karşılanmamıştır. Haset evvelâ haset edeni yakar. Haset edilene zararı ya azdır veya yoktur. 

Çaresi: Üstad Bediüzzaman’a göre hasetçi haset ettiği şeyin akıbetini/ sonucunu düşünmelidir. Rakibindeki dünyevî güzellik, kuvvet, mertebe ve servetin fani, geçici olduğunu; faydası az, zahmetinin çok olduğunu düşünsün. Ahirete ait işlerde zaten haset olmaz. Eğer onlarda da haset etse, ya kendisi riyakârdır; Ahiret malını dünyada mahvetmek ister. Ya da haset edileni riyakâr zanneder, ona haksızlık ve zulüm eder.1

Dipnot:

1- Mektubat, s. 313.                       

Okunma Sayısı: 2847
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı