"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Asya okuyucusunun farklılığı

İbrahim ERSOYLU
13 Temmuz 2018, Cuma
Yeni Asya okuyucusu sıradan bir gazete okuyucusu değildir. Onun öne çıkan özellikleri şöyle sıralanabilir:

1- O, görsel medya olarak gazetenin, fikir ve düşüncelerin kamuoyuna tanıtılmasında ne kadar mühim bir rol oynadığını, iman ve İslâm’ı hedef alan yıkıcı ve tahripçi yayınlara karşı müsbet yayınlarla karşı koymanın zarurî, mübrem bir ihtiyaç olduğunu, gazetenin bu ihtiyaçtan dolayı çıkarıldığını bilir. Merhum Zübeyir Gündüzalp’in “Bir lahana yaprağı kadar da olsa, bir gazetemiz olmalı” sözü bunu ifade etmektedir.

2– O, gazetesini Risale-i Nur’un medyadaki naşir-i efkârı olarak kabul eder. Onun, Bediüzzaman ve Risale-i Nur’u medya yoluyla kamuoyu gündemine getirip tanıtmakla, doğru İslâm’ı ve İslâma lâyık doğruluğu yansıtmış olmakla, ehl-i dalâletin onlara yönelik hücumlarını püskürtme vazifesini yapmakla, günümüzde büyük, manevî bir cihad ifa ettiğine inanır. Ona destek vermekle bu cihadın sevabına ortak olmuş olduğunu bilir.

3- O, gazete alıp okumanın Risale-i Nurlar’ı okumaya engel olmadığının inancındadır. Bilâkis gazetedeki bir kısım araştırma mahsulü makalelerin, Külliyattaki imanî, içtimaî ve siyasî ölçülerin daha iyi anlaşılması için onların şerh ve izahı mahiyetinde olduğunun farkındadır. Zira her Risale okuyan, oradaki hakikatleri Üstadın maksadına uygun olarak idrak edemeyebilir. Nitekim bir çoğu, yanlış siyasî cereyanlara kapılarak savrulma yaşamaktadır. Gazete doğru yorumları ortaya koymakla mühim bir hizmet yapmış olmaktadır.

4– Gazetenin manşet, karikatür, haber, makale ve diğer yazılarını okumak, ona tarifsiz bir zevk verir. Ondan aldığı zevki başkasına da tattırmak ister. Mümkünse bir yerine iki, iki yerine üç tane alır. Yakın ve tanıdıklarına hediye eder veya bir çay ocağına, taksi durağına vb. bir yere okunması için bırakır. Yazın tatile gidecek olursa dahi bayi ile anlaşır, gittiği yerde de gazete almaya devam eder.

5- O, gazeteye harcadığı paranın belâ ve musîbetleri engelleyen sadâka-i cariye yerine geçeceğini, o miktarın onlarca, yüzlerce mislinin başka bir yoldan Cenâb-ı Hak tarafından kendisine bereket şeklinde geri verileceğinin idrakindedir.

6- Mümkünse yeni abone bulma, dağıtım ve satış çalışmalarına gönüllü olarak katılır. Bu işi hizmetin bir parçası olarak kabul eder. Gazetenin daha çok okunmasının Türkiye gündeminin müsbet manada değişmesine vesile olacağını bilir. Nitekim bunu imanî ferasetiyle idrak eden Merhum Zübeyir Gündüzalp’in, Galata Köprüsü’nde bizzat gazete sattığı hatıralarda zikredilmiştir.

7- O, aynı zamanda vefakâr, sebatkâr ve ehl-i tahkiktir. Külliyattaki ölçülere veya kendi akıl ve mantığına uygun görmediği manşet, yazı, resim ve haberden dolayı tehevvüre kapılmaz. Bu durumu gazetedeki ilgililerle irtibat kurarak, “nazikâne ve kavl-i leyyin”le müzakeresini yapar.

8– Yeni Asya okuyucusu takdirkârdır. Güzel hizmetlerden dolayı yapılan takdir ve teşekkürün kişileri motive edeceğini bilir. Gazetede daha çok beğendiği karikatür, makale, haber vb. bir yayından dolayı ilgilileri arayıp onlara teşekkür eder ve tebriklerini bildirir.

Elhasıl: Böyle okuyucu kitlesine sahip bir gazete pek nadirdir. İnşallah Yeni Asya bayrağı, önce Cenâb-ı Hakk’ın yardımı, Üstadın himmeti, sonra böyle şuurlu okuyucuların desteği ile kıyamete kadar daha gür bir şekilde dalgalanmaya devam edecektir.

Okunma Sayısı: 2421
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı