"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ramazanda engellileri unutmayalım

İnci Karaman
26 Haziran 2016, Pazar
Din, kültür ve medeniyetler insanların temel karakterlerini yansıtır.

Efendimiz Hz. Muhammed’e (asm) gönderilen İslâm 15 asırdır tarih sahnesindedir ve bu tarihin büyük bir kısmında insanlığın gerçekleştirdiği en büyük başarılar mevcuttur.

O’nun (asm) inşa ettiği İslâm medeniyeti, insana insan olduğu için kıymet vermekte, varlığın özü ve mevcudun en daha kâmil manada insanı görmektedir. İslâm’a göre insan eşref-i mahlûkattır. Bu medeniyetin temel manifestosu şudur: “Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar, fakat O sizin yüreklerinize bakar.” (Müslim, Birr, 45) Bunun için İslâm, insanın bedeninden çok yüreğinin önemsendiği bir gönül medeniyetidir. Allah Rasûlü (asm) toplumun bütün fertlerine bu pencereden bakmış ve onlarla bu prensip doğrultusunda ilişki kurmuştur. Onun engelli bazı sahabelerle olan ilişkilerinden birkaçı şu şekildedir:

Âmâ bir sahabe olan Itban b. Malik, Allah Rasûlü’ne (asm) gelerek “Ey Allah’ın Resûlü! Benim gözlerim iyi görmüyor. Evimle kabilem arasındaki nehir, yağmur yağdığında taşıyor ve geçmem zor oluyor. Evime gelir bir yerinde namaz kılarsan orayı mescit edineceğim’ der. Bunun üzerine Allah Rasûlü, onun evine gidip orada namaz kılacağına söz verir ve ertesi sabah güneş doğup yükseldikten sonra beraberinde Hz. Ebû Bekir ile Itban’ın evine gider. Eve girdiğinde ‘Evinin neresinde namaz kılmamı istersin?’ buyurur. O da Allah Rasûlü’nün (asm) namaz kılmasını istediği yeri gösterir. Rasûlullah (asm) namaza durur, arkasındakiler de ona uyarak namaz kılarlar.”

(Buhari, Teheccüd, 36)

Okunma Sayısı: 1307
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı