"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Su aygırı deyip geçmeyin

İnci Karaman
10 Temmuz 2016, Pazar
Kocaman kafaları, küçücük gözleri, minimini kulakları, vücutlarına çok kısa gelen bacakları ve sert zırhları andıran katmerli kalın derileriyle, su aygırları, gerçektende garip yaratıklardır.

İlk bakışta pek tuhaf görünür, ama yaşama biçimi incelenince, hayat tarzına en uygun biçimde yaratıldığı anlaşılır.

Burun delikleri bir denizaltının su tankları gibi açılır, kapanır cinsten… Su aygırı suyun altına batınca ağzını, burnunu kilitler, bir az su bile kaçmaz. Ve on dakikadan fazla su altında durabilir. 

Hantal vücuduyla karada pekiyi hareket edemez, ama suda son derece kıvrak bir balığı hatırlatır. Kısa bacakları yüzmesini kolaylaştırır. 

İlginçtir… Allah, su aygırlarının karada zahmetli yaşamasına rağmen, suda bir o kadar da kolay yaşaması için gerekli donanımla yaratmıştır.

Gerçi onlar, insanlığa yaptıkları hizmetin farkında değiller. Sadece karınlarını doyurmak istemektedirler ve nehirde biten her bitkiyi doymak bilmeyen bir iştahla kemirmektedirler. Böylece nehirlerin yatağını açmakta, tıkanıp yayılmasını önlemektedirler.

Ne dersiniz?

Dalgıçları saatlerde su altında tutan oksijen tüpleri, karada ve suda gidebilen araçlar, acaba su aygırları örnek alınarak mı yapılmıştır?

Etiketler: su aygırı
Okunma Sayısı: 4797
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı