"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yiyeceklere tadını veren nedir?

İnci Karaman
24 Ekim 2018, Çarşamba 00:19
Tad alma olayı, bütün kısımları göz önüne alındığında gerçekten çok karmaşık bir olaydır.

İlk olarak dilin üzerinde bulunan tat alma kabarcıklarıyla başlar. Bir insan dilinde bu kabarcıklardan ortalama 3 bin tane bulunur.

Sulu gıdaların molekülleri, tad alma kabarcıklarının üzerinde bulunan çok ince tüylere değince, tad fark edilir. Sadece atomların içinde rahatça hareket edebildiği sulu şeylerin tadını böylece alabiliriz. Bunun için bir cam topun tadı yoktur.

Atomların hızlı hareket etmesini sağlayan her şey tadın şiddetini arttırır. Sıcaklık bunu yapar. Sıcak kahvenin soğuk kahveden daha acı, tuzlu sıcak etin, tuzlu soğuk etten daha tuzlu, sıcak etin soğuk etten daha tatlı olması bu yüzdendir.

Allah bütün nimetleri verirken lezzetleri de içinde veriyor ki, O’na teşekkür etmesini unutmayalım diye.

Okunma Sayısı: 1661
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı