"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1935’ten 2016’ya Said Nursî’den güncel ikazlar

Kâzım GÜLEÇYÜZ
30 Ekim 2016, Pazar
Bugünlerde Tarihçe-i Hayat’ı okuyorum.

Eskişehir müdafaasındaki (1935) birçok hususun halihazırda yaşananlarla bire bir örtüştüğünü gördüm. Tıpkı 31 Mart olayından sonra Divan-ı Harb-i Örfî müdaasındaki (1909) çok çarpıcı mesajlar gibi.

İşte Eskişehir müdafaasından bir pasaj:

“Bir zaman, cerbezeli bir padişah, adalet niyetiyle çok zulmediyormuş.

“Bir muhakkik âlim ona demiş: 

‘Ey hâkim! Sen, raiyetine (yönettiğin halka) adalet namıyla zulmediyorsun. 

‘Çünkü tenkitkârane cerbezeli nazarın, zamanen müteferrik kusuratı (farklı zamanlarda işlenmiş kusurları) birden toplar, bir zamanda tasavvur edip, sahibini şiddetli bir cezaya çarpıyorsun. 

‘Hem, bir kavmin müteferrik efradından  vücuda gelen kusuratı (farklı bireylerinin işlediği kusurları), o tenkitkâr cerbezeli nazarında topluyorsun. 

‘Sonra o perde ile, o taifenin her bir ferdine karşı bir nefret, bir hiddet size gelir; haksız olarak onlara vurursun. 

‘Evet, senin bir sene zarfında attığın tükürük, bir günde senden çıkmış bulunsa, içinde boğulacaksın. 

‘Müteferrik zamanda istimal ettiğin (değişik zamanlarda kullandığın) sulfato gibi acı ilaçları, bir günde birkaç kişi istimal etse, hepsini de öldürebilir. 

‘İşte aynı bunun gibi, mehasinin (iyiliklerin) ortalarında bulunmasıyla, ara sıra kusuratı setretmek (kusurları örtmek) lâzım gelirken; sen, raiyetine karşı kusuratı izale eden mehasini (kusurları telafi edip ortadan kaldıran iyilikleri) düşünmeden, cerbezeli nazarınla müteferrik kusuratı toplayıp, ağır ceza veriyorsun.’

“İşte o padişah, o muhakkik âlimin ikazatıyla (uyarılarıyla), adalet namına yaptığı zulümden kurtuldu.” (s. 394)

Şu cümleler de aynı müdafaadan:

“İmkânat başkadır, vukuat başkadır. Her bir fert, çok adamları öldürebilmesi mümkündür. Bu imkân-ı katl cihetiyle mahkemeye verilir mi? Her bir kibrit, bir haneyi yakması mümkündür. Bu yangın imkânıyla kibritler imha edilir mi?” (s. 339)

Bilhassa ilgililerin bilgi ve dikkatine...

Son dönemde iyice azan zırvacılara cevabı Üstadın sözüyle verelim: “Her bir sersemin safsatasına, her divanenin hezeyanına kulak verilmez.”

7 yıl önce Tunceli’de A. Gül’ün sarılıp birlikte poz verdiği çocuk, geçen yıl dağa çıkıp PKK’ya katılmış ve operasyonda ölü ele geçirilmiş!

Müslümanlarla Hıristiyanların ortak mücadele alanları - http://www.yeniasya.com.tr/video/muslumanlarla-hiristiyanlarin-ortak-mucadele-alanlari_413679

Okunma Sayısı: 4790
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İmdat

    30.10.2016 13:00:07

    Hocam bunca yazıyorsunuz... Yapılanları bir mu'min gözüyle değerlendirip ikazlarda bulunuyorsunuz yaptığınız toplantılarınizda, köşe yazılarınızda... eminim ki karşılaştığınız o zihniyettekilere de... Siz bunu müslüman mesuliyeti düşüncesiyle yapıyorsunuz. Bir müslüman birey/topluluk/idareci ...hala bunları duymaz/görmezden gelebiliyorsa ve -işin tuhaf tarafı- yapilanlari haklı bulup yanlarında bulunuyorsa... mümkün müdür zulümlerin son bulması...

  • bülent

    30.10.2016 12:04:56

    Atı alan üsküdar geçmiş.Zulüm azalmıyor artıyor.Sarı ineği verdikten sonra arkasının nasıl ggeldiğini gördük mü?Bunlar daha iyi günler

  • özdemiroğlu

    30.10.2016 10:57:37

    Üstada ve Risale-i Nur'a hücum ve tezviratların arttığı ve adeta eleştirilerin ötesinde adeta ulumalara dönüştüğü bir zeminde bulunmaktayız. 27 Mayıs Dönemini andırır saldırılar inşaallah bu tuzakların arkasının geleceğinin de işaretidir!

  • Fatıma

    30.10.2016 03:14:46

    Üstad sanki bugünü anlatıyor tek fark orada uyaran bir âlim var burada ise âlimler kendilerini kurtarma derdindeler. Nerede bu din adamları,aydınlar;neden susuyorsunuz,korkuyorsunuz,şimdi konuşmazsanız ne zaman konuşacaksınız,vicdanlar nerede,kime ipotekli? Mehmet Akif misali yok mu bir yiğit hakkı savunacak? Allah'ım sana sığınıyoruz,halimizi sana arz ediyoruz,zalimin zulmüne "dur" de.Bizlere de sabır ihsan eyle.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı