"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'1960 darbesinin ardından Türkiye’de çeşitli duâ kitapları da yasaklanmış'

14 Ocak 2018, Pazar 15:45
Sütlüce’deki Mecra Kafe’de açılan sergide daha yasaklanmış 24 kitap sergilenirken, serginin girişinde karınca duası-bereket duası ziyaretçileri karşılıyor.

Mecra Kültür ve Düşünce Derneği tarafından düzenlenen “Yasaklanmış Özgür Kitaplar Sergisi” açıldı. Sütlüce’deki Mecra Kafe’de izlenime sunulan serginin açılışında konuşan Mecra Kültür ve Düşünce Derneği Başkanı Zafer Tahmaz, dernek olarak kültürel ve sanatsal alanda birçok faaliyet yürüteceklerini belirterek, “Burada söyleşiler, sergiler, çeşitli atölye çalışmaları, okumalar gibi birçok kültürel faaliyeti, genç arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. Tahmaz, sergide 24 kitabın yer aldığına işaret ederek, “Bu kitaplar yerli ve yabancı. Daha önce geçmişte, özellikle darbe dönemlerinde yasaklanmış olan, ancak bugün hepsi serbest olan kitaplar. Yabancı kitaplar arasında hâlâ şu an çeşitli ülkelerde yasaklı olanlar var. Bir de serginin girişinde karınca duâsı- bereket duâsı var. Çünkü 1960 darbesinin hemen ardından Türkiye’de çeşitli duâ kitapları, duâlar da çeşitli levhalar da yasaklanmış” ifadelerini kullandı. 

Üniversitelerin ruhuna uygun yeni müesseseler açılıyor 

Faaliyete katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Beyoğlu’nun kültür ve sanatın merkezi olduğunu anlatarak, şunları söyledi: “Beyoğlu’nda yeni trendlerin oluştuğu bir mekânımız var. Haliç, Sütlüce gibi. Burada üniversiteler var ve bu üniversitelerin ruhuna uygun yeni müesseselerimiz açılıyor. Kafe Mecra da burada gençlerin buluşma noktalarından birisi ve kültür, sanat, edebiyat gibi bu özel kavramların kendi çevresinde yeşerdiği bir alan oldu. Sürekli bu etkinlikleri yapıyor. Bugün de bir başka etkinlikle gündemimizde. Beyoğlu’nun belediye başkanı olarak ben sahaya, özellikle yeni gelişmekte olan bölgemizde üniversitelerle eğitim hayatının, kültürle birlikte sivil bir alanda kendisini yeşertmiş olmasından mutluluk duyuyorum.” Dünyanın çeşitli yerlerinde yasaklanmış 24 kitabın izlenime sunulduğu “Yasaklanmış Öz- gür Kitaplar Sergisi”, 31 Ocak’a kadar görülebilecek.

AA

Etiketler: kitap, sergi
Okunma Sayısı: 2248
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı