"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman: Asra damgasını vuran adam

04 Mart 2017, Cumartesi
Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum’un Mart sayısı çıktı. Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 57. senesi münasebetiyle, dergide onun hayatına, hayatı boyunca uğrunda mücadele ettiği hakikatlere yer verildi.

Genç Yorum’un Mart sayısı okuyucularla buluştu. “Bediüzzaman istibdada, yalana, cehalete, anarşiye, keyfiliğe, zulme, haksızlığa, israfa, küfre, ahlâksızlığa, atalete, aldatmaya hayır dedi” kapağıyla çıkan dergi; Bediüzzaman’ın hayatı boyunca “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” emrine göre yaşamaya çalıştığını, hayatından örneklerle sayfalarına taşıdı. Bediüzzaman Said Nursî’nin Tarihçe-i Hayat adlı eserindeki mahkeme müdafaası ile başlayan kapak dosyasında diğer başlıklar şöyle: Mustafa Oral, “Yalana hayır, doğruya evet!” yazısıyla, Prof. Dr. Hüseyin Uzun, “Asra damgasını vuran dâvâ adamı” yazısıyla, Av. Kadir Akbaş, “Hürriyet aşığı bir iman kahramanı” yazısıyla ve Ahmet Dursun “Bediüzzaman’ca tercihler” yazısıyla yer alıyor. Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum’da ise, “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” başlığı öne çıkıyor.

İbrahim Özdabak bu ay Bediüzzaman karikatürüyle dergiyi renklendiriyor. Keyfince Lügat’te Ali Hakkoymaz, “Bediüzzaman’la arkadaş olmak” şiiri ile yer alıyor. 

Keçeliler de “Bediüzzaman” dedi

Genç Yorum dergisinin içinde yer alan, küçük bir dergi niteliğindeki Keçeli bölümü gene dolu dolu. Bediüzzaman Said Nursî’nin de anıldığı bölüm, derginin en genç okurlarına hitap etmeye devam ediyor. Her Telden sayfasında Edibenur Üner bu ay, Companion ve Cam Scanner uygulamalarını tanıtıyor. Büşra Bakırcı Çay Saati’nde, “Ekmekten de soru mu olurmuş?” diyerek merak duygusunu kamçılıyor. Zürefa’da Fatma Şehide Nur, arkasından gidilecek bir üstadı arıyor. Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır, Risale-i Nur’u el yazısı ile çoğaltanları anıyor. Huriye Yücesoy’un çizerliği ve Feyzanur Elif Mutlu’nun yazarlığında Nesl-i Âti Akademisi’ne yeni karakterler dâhil oluyor, macerada heyecan giderek artıyor. Seren Adıyaman’ın derlediği Ehl-i Tivit her ay yeni bir tivit ehlini konuk ediyor. Feyâlilaceb’te Şulenur Yaşar, “O öyle bir şahsiyet ki” yazısıyla Bediüzzaman’ın hayatından feyâlilaceblik kesitler sunuyor. Öğrenci İşi’nde Ayşenur Aydoğdu’nun “Öğrenci işi okumak” başlıklı yazısında ilginç okuma teknikleri yer alıyor. Keçeli’nin Kitaplığı’ndan Nuriye Sultan, Bediüzzaman Said Nursî’nin Gençlik Rehberi adlı eserini tanıtıyor. 

Bazı kelimeler daha güzeldir

Melike Nursultan Üner ve Nuriye Sultan’ın hazırladığı Herkes İçin Sanat sayfası bu ay bir illüstratörün eserlerine yer veriyor. Arapça kelimeleri anlamlarını yansıtacak bir tipografiyle illüstre eden sanatçının eserleri merak uyandıran nitelikte. Caner Kutlu Zihnin Çarkları’nda bu ay “Zaman”da yolculuk yapıyor. Anlamlı Yorum’da Mücahit Çakır, “Bu çocuk askere gider” diyor. Yeşil Yorum’da Handenur Yaşar, “Ben yeşil hayatı Üstadımdan öğrendim” başlıklı yazısında Bediüzzaman’ın hayatından çevre dostu olduğu örneklerini veriyor. Haber Yorum’da, yurt ve dünya genelinden insan ve fıtrat odaklı haberler yer alırken, Erhan Akkaya editörlüğündeki Foto Yorum’da dergi okurlarından gelen fotoğraflar bulunuyor. Tekno Haber’de ise Muhammed Zorlu teknoloji dünyasından yenilikleri sunmaya devam ediyor.

Kültür Sanat Servisi 

 

Okunma Sayısı: 2782
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı