"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hayatı, Hayatı Verenin yolunda yaşamak için

30 Nisan 2017, Pazar
Bilindiği gibi, önde gelen Nur Talebelerinin “çağın tefsiri” Risale-i Nur Külliyatından anlayıp çıkardıkları dersler ya da derledikleri tespitler de kitaplaştırılmıştır.

Bunlardan akla ilk geleni de Bediüzzaman Said Nursî’nin has talebelerinden birisi olan Zübeyir Gündüzalp’in şahsî notlarından üretilen ve Yeni Asya Neşriyat’tan (YAN) çıkan “Altın Prensipler” (nam-ı diğer “Nefis Muhasebesi”) adlı kitap çalışmasıdır—ki anılan her iki kitap da muhtevaları itibarıyla hemen hemen aynı! 

Benzer şekilde, saff-ı evvel Nur Talebelerinden sonra, hayatının merkezine Risale-i Nur’u almış ve ona hizmet etmeyi vazife bilmiş, farklı meslek ve meşrepten pek çok insan da Nurlar’dan istifadeyle ortaya koydukları hayat derslerini başkalarıyla paylaşma geleneğini sürdürmüşlerdir.

Şimdilerde bu kervana Gazeteci-Yazar Kâzım Güleçyüz de katılıyor… 

“Yeni Asya” gazetesindeki köşesinde genelde güncel siyasal olayları “Risale-i Nur mantığı”yla yorumlayan Güleçyüz, bu yönüyle okuyucularını “doğruca” bilgilendiriyor. Ara ara da hayata ve “Risale-i Nur hizmeti”ne yönelik enfüsî yazılarla da afakî olaylardan içe doğru bir yolculuğa çıkartıyor.

Malum ya, siyaset ve diplomasiyi yorumlamak ve de okumak bazen sıkıcı olabilirken, tam tersine insan ve hayata dair—keza Nur hizmeti özelinde—analizler hem yazan, hem de okuyan açısından “tefekkür”e sevk etmesi sebebiyle yerine göre ferahlatıcı olabiliyor… 

İşte, Güleçyüz’ün “Risale-i Nur’dan Hayat Prensipleri” adlı—şimdilik—son kitabı ikinci gruptan. 

Kitap, “Risale-i Nur’dan hayat dersleri,” “Sabır, sebat ve metanet,” “Hizmette durgunluğu aşmak,” “Tahkik mesleği ve müfritane irtibat,” “En önemli gündem hizmet,” “Şahs-ı manevi, tesanüd ve kardeşlik,” “İlahî inayet ve manevî himaye,” “Cennet-âsâ bahar” başlıklı sekiz bölümden oluşuyor.

Kitabın “Takdim” yazısında da şu bilgiler veriliyor: 

“Kur’an bizi asıl hayat olan ahirete hazırlayan ve dünya hayatını bu perspektife göre tanzim etmemizi öngören bir hayat rehberi. Onun bu özelliği, her asırda yazılan tefsirlerine de yansımış. Bu, Kur’an’ın son çağdaki en mükemmel tefsiri olan Risale-i Nur’da da çok açık bir şekilde görülüyor. ‘Çağın müceddidi’ Bediüzzaman’ın te’lif ettiği eserleri bu gözle okuduğumuzda, ‘hayat yolculuğunda ve hizmetin akışı içinde’ ihtiyaç duyacağımız bütün temel ölçü ve prensiplerin külliyatın satırları içinde mevcut olduğunu görürüz. Elinizdeki çalışma, bu tesbitten yola çıkılarak hazırlanan mütevazı bir örnek…” 

Anlayacağınız, hayatı Hayatı Verenin isteği istikametinde yaşamak için Risale-i Nur referanslı hayat prensipleri bu kitapta. 

Okunma Sayısı: 1502
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı