"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Osmanlı sanatı Cenova’da

08 Ekim 2014, Çarşamba
Cenova ile İstanbul arasındaki ilişkilere ışık tutan el yazması tarihî belgelerin de yer aldığı “Osmanlı Sanatı” sergisi, İtalya’da izlenime sunuldu.
Bruschettini Vakfı’nın organize ettiği ve Beyoğlu Belediyesi ile THY’nin desteklediği Osmanlı Sanatı sergisi, Cenova’daki Palazzo Lomellina Sarayı’nda düzenleniyor. Sergi öncesindeki basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, serginin çok profesyonel bir seçki ihtiva ettiğini belirterek, İtalya’da Osmanlı kültürünün bu kadar ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Osmanlı’nın yüzyıllarca farklı kültürleri bir arada barındırdığını anlatan Demircan, “İtalya’da Osmanlı’nın yaşamının ilham kaynağı olması, Osmanlı düşüncesinin ne kadar doğru olduğunu ve o dönemin ihtişamını ortaya koyuyor. Osmanlı ile Roma arasında, Cenova ile İstanbul Beyoğlu arasında nakışlardan ve renklerden oluşan bir köprünün oluşması bizleri çok mutlu ediyor. Geçen yıl kurduğumuz kardeşlik ilişkisini geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TARİHî BELGELER SERGİLENİYOR


Beyoğlu Belediyesi ile kardeş şehir olduklarını hatırlatan Cenova Belediye Başkanı Marco Doria ise “Akdeniz’in kardeş milletleri olarak çok köklü bir geçmişe sahibiz. Beyoğlu’nda Galata Kulesi’ni kuran Cenevizlilerin çocukları olarak Beyoğlu ile kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Osmanlı kültürünün heyecan verici örneklerini Cenova’da sergiliyor olmanın şansını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Palazzo Lomellina Sarayı’nda 14 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek sergideki el yazması tarihi belgeler, Cenova ile İstanbul arasındaki ilişkilere de ışık tutuyor. 16 ve 17. yüzyıllardan kalma seramik, kumaş, tablo, eski kitap, çizim ve baskılarda Türk sanatının Cenova üzerindeki etkileri açığa çıkıyor.
Okunma Sayısı: 820
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı