"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sultan Abdülmecid'in hayatı kitap oldu

28 Temmuz 2015, Salı 20:32
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, vefatının 154. yılında Sultan Abdülmecid'in hayatını anlatan "Sultan Abdülmecid ve Dönemi 1823-1861" kitabını yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ,Sultan Abdülmecid'in hayatının anlatıldığı " Sultan Abdülmecid ve Dönemi 1823-1861" adlı kitabıkültür dünyasına kazandırdı.

Kültür AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kitapta, Tanzimat'ın mimarlarından 31. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid'in hayatı ve dönemindeki gelişmeler ele alındı.

Dr. Kemal Kahraman tarafından yayıma hazırlanan ve Abdülmecid'in kişiliğinin yanı sıra, padişahlığı yıllarında hukuk, eğitim, maliye, politika, idari teşkilat, sanat, mimari ve edebiyat alanındaki gelişmelere de ışık tutan kitap, başta Milli Saraylar'ın arşivi olmak üzere birçok arşivden temin edilen fotoğraflarla desteklendi.

Kitapta, Abdülmecid'in kişilik özellikleri ve ilgi alanlarının yanı sıra hem kendisinin hem de annesi Bezm-i Alem'in yaptırdığı hayır eserlerine de yer verildi.

Özellikle Mekke ve Medine'ye büyük hizmetleri dokunan, camiler yaptıran, Kur'an okuyan, hatta en az 55 hat eseriyle geleneksel yapısını muhafaza eden padişahın, aynı zamanda Fransızca yayınları izleyen, diplomatlarla Fransızca konuşan, piyano çalan, balolara katılan batılı bir kimliğe de sahip olduğu vurgulanan kitapta, politika ve idari teşkilat bölümleri de yer aldı.

Kitapta, ilk dış borcun alındığı Kırım Savaşı'ndaki "Dost işgali", ilk modern darbe girişimi olarak Kuleli Vakası'nın suikast planları, yerel yönetimlerde Ankara, Edirne ve Bulgaristan'dan örnekler, Sultan Abdülmecid'in Hatt-ı Hümayunları gibi ilgi çekici konulara da değinildi.

AA

Okunma Sayısı: 2067
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı