"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tıbb-ı Nebevî bilinsin

23 Temmuz 2011, Cumartesi
“Kupa terapisi (hacamat)”, ilk kez uluslar arası bir konferansta ele alınacak. İstanbul’da 22-24 Temmuz günleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan “1. Uluslararası Kupa Terapisi” konferansının ev sahipliğini İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsi (NHI) ve Britanya Hacamat Derneği (BCS) yapacak.
İSTANBUL 1. ULUSLARARASI KUPA TERAPİSİ KONFERANSI— “Kupa terapisi (hacamat)”, ilk kez uluslar arası bir konferansta ele alınacak. İstanbul’da 22-24 Temmuz günleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan “1. Uluslararası Kupa Terapisi” konferansının ev sahipliğini İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsi (NHI) ve Britanya Hacamat Derneği (BCS) yapacak. Konferansta en etkin konuşmacılardan birisi olacak olan Dr. Kaleem Ullah burada, “Kupa Terapisi Nedir?”, “ Kupa Terapisi ve Anterior Diz Ağrısı”, “Kupa Terapisi Diploma Eğitimi Tanıtımı” ve “Temel Oturum: Halk Sağlığı ve Güvenliği Konuları” başlıklıklı konularda konuşma yapacak.
 
60 hadiste hacamatın faydası anlatılıyor
 
Britanya Hacamat Derneği (British Cupping Society-BCS) Genel Sekreteri Dr. Kaleem Ullah, ‘kupa terapisinin’ (hacamat) sanılandan çok daha etkili olduğunu ve onlarca hastalığın tedavisinde çok başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti. Yüksek lisansını İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden London King’s Collega’da “hacamatın faydaları” üzerine yapan Dr. Kaleem Ullah, tıp dünyasında bu konuda araştırma yapan ender kişilerden biri olduğunu kaydediyor. Amaçlarının Peygamber Efendimiz’in (asm) bu sünnetini tıp literatürüne geçirmek olduğunu söyleyen Pakistan kökenli İngiliz doktor, “her derde şifa” olarak tanımladığı hacamatın faydalarını saymakla bitiremiyor. Hz. Muhammed’in (asm) hacamatın faydaları üzerine söylediği birçok hadisi olduğunu hatırlatan Dr. Kaleem Ullah, “Efendimiz (asm) en az 60 sahih Hadis-i Şerifte hacamatın vücudumuz için çok faydalı olduğunu ve yaz ve kış başlangıçları olmak üzere yılda en az iki kere yapılmasını öneriyor” diyerek bunun sağlığımız açısından önemine dikkat çekiyor. Dr. Kaleem Ullah, BCS’nin kuruluş amacını, kupa terapisini alternatif tedavi yöntemi olarak tıp literatürüne sokabilmek ve “Tıbb-ı Nebevî” olarak adlandırılan bu uygulamayı toplumun geniş kesimlerince bilinmesini sağlamak olarak açıklıyor. 

AKAPUNKTURDAN DAHA ETKİLİ

Kupa terapisinin vücutta lokal emme bölgesi oluşturarak iyileştirmeye yönelik kan akışını arttırıp hareketlendiren eski çağlara dayanan tıbbî bir müdahale olduğunu kaydeden Kaleem Ullah, bu uygulamanın çok yaygın olarak bilinen “akapunktur tedavi” yöntemine göre çok daha faydalı olduğunu savunuyor. Doktor Ullah, kupa terapisinin vücudun istenilen her yerine yapılabileceğini de sözlerine ekliyor. Hacamatın “kuru kupa” ve daha yaygın olarak kullanılan “nemli kupa (kontrollü tıbbî kanama)” olarak iki çeşidi bulunuyor. Araştırmalara göre de “nemli kupa” yönteminin tedavide daha etkili olduğu kaydediliyor. “Kuru kupa” yönteminin ise daha çok terapötik ve rahatlama yöntemi olarak tercih edildiği bildiriliyor.

Okunma Sayısı: 2282
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı