"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sosyal Ağ’ın avı

Muhammed ZORLU
19 Ağustos 2014, Salı
2003 yılının bir gecesinde Hardvard Üniversitesi bilgisayar programcısı bölümünde okuyan bir öğrenci bilgisayarının başına oturur ve yeni bir fikir üretmeye çalışır. Üzerinde saatlerce düşünür. Ve en sonunda fikir parlar, bu öğrenci yakından tanıdığınız facebook kurucusu M. Zuckerberg. Basit düşünmedi en global şekilde bir platform oluşturmayı düşündü. Sosyal Ağ böylece ilk meyvesini verdi.

Bireyleri internet üzerinde toplum yaşamı gibi kim olduğunu ne yaptığını ifade edip kendilerini tanımlamalarını sağlayan bu ağ, iletişim metotlarından biri haline geldi. Günlük yaşamda jest mimiklerle ifadeler artık sosyal ağlarla sembolleşti ve sanal ortama taşındı. Kişi bunları kullanarak savunduğu düşünceyi ifade edebilecek zemin buldu.
Göründüğü gibi her şey bu kadar masum değildi oysa…
Okul, iş ve toplum yaşamında sıkça kullanılan bu ağlar önemli bir iletişim ve bilgi paylaşım aracı olduğunu apaçık bir gerçek ancak sık kullanılmasının zamanla bağımlılık oluşturduğu da bir gerçek…
Sosyal Ağlar sosyalsizlik yaptığı da unutulmamalı!
Sosyal ağ kullanmayanların asosyal olduğu düşüncesi toplumda yaygınlaşa dursun ancak kişi kendini ne kadar da sosyalleştiğini sansa bu bir gerçektir ki sosyal ağlarla gelen sosyallik psikolojik rahatsızlığı beraberinde getiriyor.
Sürekli paylaşım yaparak adeta kendi dünyasını sanallaştıran nice insanlar türedi. Bir yerden bir yere gidince yer bildirimi yapan bu tür insanlar özel hayatlarını ifşa etmekten geri durmadılar. Toplum ciddi bir değişim içinde. Zaman zaman bu tür paylaşımların bağımlılığı tetiklediği görülüyor.
Gelin sosyal ağlar bizi avlamadan biz kalben ruhen hissen hayatımızdan pasifize edelim olmaz mı?

Okunma Sayısı: 1357
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı