"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sabır, tahammül, ümit ve aşkla hizmete odaklanmak

Nejat EREN
08 Ocak 2016, Cuma
WASHİNGTON - Yeni Dünya Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hizmet turumuz devam ediyor. Üç haftalık bu programda şahsım ve dâvâmız adına yepyeni ufukların açıldığını söyleyebilirim.

Daha öncede bahsettiğim gibi Türkiye’den gelen ve Risale-i Nur hizmetleriyle uğraşan değerli ehl-i hizmet insanların iştiraki vardı. Çeşitli vesilelerle Amerika’da ikamet eden, çeşitli konularda mesai ve eğitim alan samimî ve gayretli insanların iştirakiyle güzel bir ortamda ailece de ciddî katılımın olduğu ve semereli saatlerin geçirildiğine şahit olduk. Organize ve program güzeldi. Ders, seminer, soru-cevap, hatıra, müzakere, tercüme gibi konularda, erkekler, bayanlar, gençler ve çocuklar için ayrı ayrı mekân ve konularda hatırı sayılır ciddî bir program icra edildi. Her sene bunun gelişerek devam etmesi gerekir.

Bu programda biz aktif değil “katılımcı” ve gözlemci konumundaydık. Yeni Asya şahs-ı mânevîsi adına meşveret neticesinde katıldık. Program boyunca fırsatların el verdiği ölçüde fikirlerimizi, tecrübe ve hedeflerimizi anlatıp karşılıklı ve nezaket kuralları içerisinde izah etmeye çalıştık. İnşaallah bu karşılıklı fikir teatilerinin müsbet neticeler vereceğini memnuniyetle söyleyebiliriz.

Yurt dışı şartlarını bilenlerce malûmdur. Risale-i Nur konusunda her türlü meslek ve meşrebden olanlarla münasebetlerin daha medenî ve olgunluk içerisinde sağlanması gerekiyor. Herkes kendi meslek ve meşrebini muhafaza etmeli. Risale-i Nur ölçüleri içeresinde kendi aralarında karşılıklı tecrübe ve birikimlerini birbirlerine aktarmalı. Hakkın rızasını kazanacak devamlı bir irtibat sağlanmalı. Asgarî ölçülerde beraber olma hedefleri tesbit edilmeli. İkinci önemli bir konu ise “Zındıka Komitelerinin” oyun ve tuzaklarına karşı çok dikkatli olunmalı. Samimiyet, ihlâs, kudsiyet, tahkik, muhakeme, yüksek ahlâk, hakperestlik, karşılıklı anlayış, adalet, saygı ve sabır kuvvetleri yerli yerinde kullanılmalı.  

Program sonrası, yol ve kader arkadaşım, değerli kardeşim Süleyman Beyle; başta başşehir Washington olmak üzere diğer önemli şehirleri ziyaret edip değerli hizmet ehli yepyeni kardeşlerimizle tanıştık. Karşılıklı çok güzel fikir teatileri oldu. Türkiye’deki hadiselerin menfî neticelerinin de, dünyadaki terör ve iman zaafiyeti ve boşluğunun da ancak; Risale-i Nur’un yüksek ve ilmî tesbit ve ispatlarıyla izale edilebileceğini bir nebze müşahede ettik.   

Hakikat mesleği olan Risale-i Nur hareketi içerisinde olanların; “Siyasal İslâm” hareketinin de, “cemaat” adı altında maneviyatın kullanılmasının da asla doğru olamayacağını ve olmaması lâzım geldiğini fark edenler olması bu konuda önemli bir aşama olarak değerlendirilebilir. Kötü gibi görünen hadiselerin, ders ve ibret verici bir hâle dönüşmesi elbette bir kazançtır. Bu konuları hissiyattan uzak düşünen, muhakeme eden, sorgulayan ve doğru teşhis etmeye gayret eden akademisyen seviyesindeki genç beyinler bize ilerisi için ümit verdi. 

Başşehir Washington turundaki ilk günümüz, tarihî ve önemli binaların olduğu mekânları ziyaretle geçti. Washington’daki ilk mabedlerden olan Mescid-i Muhammed’de akşam namazı kılıp ders okuduk. Başşehrin merkezindeki geniş yeşil saha ve anıtları ziyaret ettik. Amerikan başkanlarının ikamet ve çalışma makamı olan dünyaca ünlü “Beyaz Saray”ın çok mütevazi haline şahit olduk. Binalar arasında ihtişamdan ve gösterişten uzak, emniyet tedbirleri alınmış normal bir malikâne havasında olması, bu ülkedeki mütevazilik, hürriyet ve demokrasinin bir kültürü ve göstergesi.

Washington’daki ikinci günümüz ise; millet ve devlet adına iftihar edilecek cami ve külliyeyi ziyaretle başladı. Başşehir Washington’un Maryland bölgesinde, başşehre bir saatlik mesafede olan ve arazisi yirmi sene önce alınan çok güzel bir mekânda altmış dönümlük araziye kurulmuş olan bu külliye; misafirhanesinden konferans salonuna, Osmanlı Çeşmesinden Türk Hamamına, yüzden fazla kişiyi ağırlayabilecek misafirhanesi ve sosyal tesisleriyle her konuda gerçekten mümtaz ve müstesna bir mekân. Burada cemaatle ikindi namazını eda etmek nasip oldu. Genç imam kardeşimizden külliye hakkında detaylı bilgi aldık. Sebep olanlardan ve yardımcı olanlardan Allah razı olsun.

Daha sonra ve Türk Büyükelçiliğinin hemen yanında olan İslâm Merkezi Camii’nde cemaatle namaz kılıp ders okumak nasip oldu. Arkadaşlarımız bu camide, Üstadımızın 1950 yıllarında gönderdiği bir mektup ve kitabın kütüphanede saklandığını söyledi. Kapalı olduğu için aslına veya fotokopisine ulaşamadık, inşaallah arkadaşlarımız ileride bize ulaşıp bildirecekler, belgeleri gönderecekler.

Yepyeni, aşk ve şevk dolu hizmetlerde buluşmak ümit ve temennisiyle…

Okunma Sayısı: 1271
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı