"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Bediüzzaman, ‘yaşadıklarını yazan adam’dı!”

Orhan GÜLER
07 Eylül 2017, Perşembe

GENÇ YORUM

* “Çağımızın Kur’ân’dan süzülen damlacıkları olan Risale-i Nur, içinden çıktığı kaynağı her yönüyle yansıtmakta, Kur’ân’a âdeta her yönüyle ayinedarlık yapmaktadır…”          

(Ahmet Dursun)

* “Hâlâ savaşlar konuşuluyorsa, hâlâ ‘vur’dan ‘kır’dan bir ümit bekleniyorsa, ‘modernize’ olmamışız demektir—‘ilkelize’ hâller devam ediyor!”                                            

(Ali Hakkoymaz)

* “(…)Bediüzzaman, çocukluğunda şahit olduğu ‘evlerinin penceresinden bir yaprağın düşüşü’nü ayrıntısıyla anlatıyor ve yaprağın bütün ayrıntılarını görüyormuşcasına çiziyor. Zaten eserlerini yazarken de, meselâ ‘Mu’cizat-ı Ahmediye’de hadîslerin ravilerine varıncaya kadar yanında kitap olmadan çok kısa bir zamanda yazılması, ‘Âyetü’l-Kübra’ gibi risalelerinde görsel tariflerin aynen canlandırılması gibi... Evrensel hafızanın imkânlarına imanın soyutu yükselten karakterini (hüsn-ü münezzeh ve hüsn-ü mücerret) katarak ulaş[ıl]abilecek bir hafızayı gösteriyor. Elbette burada ‘ders-i Nebevî’ denilen insanlık ve kâinat hafızası yol gösterici ışık oluyor!”       (Caner Kutlu)

* “San’atkârla muhatap olmanın yolu san’atını takdir etmekten, san’atı takdir etmenin yolu da bilmekten geçiyorsa eğer, Yaratıcıyı bildikçe san’atına hayretimiz artacak, hayretimiz arttıkça takdirimiz de artacak ve o ölçüde Yaratıcının kastını anlayıp O’na muhatap olacak seviyeye çıkacağız…” 

(Melike Nursultan Üner & Nuriye Sultan Kostak)

* “Bediüzzaman, ‘yaşadıklarını yazan adam’dı! (…)‘Nur hareketi,’ kaleme dayalı kültür hareketidir.”                       (Mustafa Oral)

* “Kâinat sürekli yenilenen, içerisinde sayısız kitap bulunduran dev bir kütüphane gibi!” 

(Nuriye Sultan Kostak)

BİZİM AİLE

* “(…)Birçok ‘deterjan, çamaşır suyu, parfüm ve kimyasal ihtiva eden temizleyici maddeler, banyoda kullanılan duş jelleri, aşırı deterjan ihtiva eden kozmetik şampuanlar, sıvı sabunlar, bulaşık sabunları…’ hepsi birer

(Betülnur Manisalı Yaşar)

* “[Bir ‘diyetisyen’ olarak] ben, koşu bandı ve spor salonları yerine açık hava yürüyüşlerini tavsiye ediyorum! Açık hava yürüyüşleri hem zihnî olarak kişiyi dinamik tutar, hem de daha kolay yağ yakılmasını sağlar. (…) Haftada dört gün 45[’er] dakikalık yürüyüş oldukça idealdir. (…) Günde 10 bin adım, hedefiniz olsun!”    

(Kübra Bal)

* “Dünyevî bir sergiyi bin kişi gezdi, sadece bir kişi takdir etti, diyelim. Sergiyi tertipleyen nazarında o bir kişinin nazarı, bin kişiye nispetle elbette fevkalâde değerlidir. Cenâb-ı Hak namına bakmanın değeriyse hiçbir şeyle ölçülemez…”                        

(Mü’mine Güneş)

* “Dinî hükümlerin illeti, yani özdeki sebebi ‘emir’dir. Üstad Bediüzzaman’ın da işaret ettiği gibi, ibadetlerin ‘taabbüdîlik’ ciheti, yani emir olduğu için yapılması ciheti her zaman hikmetinden daha öncelik taşır.”    

(Süleyman Kösmene)

* “Görünen o ki, adalet ve güven ihtiyacının had safhaya çıktığı günümüzde, ‘Veda Hutbesi’ gibi ‘Medine Vesikası’ da başucu kaynaklarımızdan biri olmalı—buna herkesten önce Müslümanların ihtiyacı var!”       

(Yasemin Güleçyüz)

***

Not: Yukarıdaki tesbitler, dergilerin Ağustos 2017 tarihli sayılarından derlenmiştir. 

Okunma Sayısı: 1839
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı