"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

10 Temmuz'da kurultay yapılacak mı?

28 Haziran 2016, Salı 11:47
MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Yargısal süreç devam ederse davullu zurnalı bayram gibi kurultayı yapacağız. Kurultay yapılamaz deniyorsa 18 Mart 2018'de kurultay yapılacaktır. Belki de MHP için bu karar hayırlara vesile olur"dedi.

MHP Grup Toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Parti olarak tartışmaların odağında olduklarını söyledi. "MHP'yi tesirsiz hale getirmek için pis bir oyunun içindeyiz" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Bunların fıtratı bozuktur. Amaç MHP'yi marjinalleştirmek ve tasfiye etmektir. Oyun büyük ve ahlaksızdır. Biz bu oyunu zamanında gördük. Pensilvanya mihraklı odaklar, vicdanen dağılmışlardır. Bunlara ne uzatılacak bir el ne açılacak bir kapı olmayacaktır. MHP karaborsacı ellere teslim edilmeyecektir. Biz davamızı sokakta bulmadık. Karanlık ellere teslim etmeyeceğiz."

24 Haziran'da Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, 19 Haziran'da yapılan korsan kurultayın kararlarını durdurduğunu belirten Bahçeli, dün de Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun, 10 Temmuz'da yapılması planlanan 6. Olağanüstü Kurultayda seçim yapılamayacağını açıkladığını söyledi. Hem Mahkeme, hem de İlçe Seçim Kurulu'nun kararları nedeniyle hukuken 10 Temmuz'da Genel Başkan seçimi yapılamayacağını belirten MHP lideri, "Hukuken 10 Temmuz'da Genel Başkan ve genel merkez organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşamada ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler, yapmayı planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır" dedi.

Grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, kurultay tarihi ile ilgili soruya "Yargısal süreç devam ederse davullu zurnalı bayram gibi kurultayı yapacağız. Kurultay yapılamaz deniyorsa 18 Mart 2018'de kurultay yapılacaktır. Belki de MHP için bu karar hayırlara vesile olur" yanıtını verdi. .

Okunma Sayısı: 1801
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • halil

    28.6.2016 13:16:18

    Politikanın ve özellikle hukukun ne hale geldiğine bir bakar mısınız?...!!!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı