"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

111 bin 240 kamu görevlisi ihraç edildi

17 Temmuz 2017, Pazartesi 20:48
Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulunuyor.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Türkiye geçtiğimiz cumartesi pazar günü 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası nefretle hatırlayarak bir kere daha anmıştır.

Programlarla 15 Temmuz'u bir kere hatırladık. Unutmayacağımız her vesile ile dile getiriyoruz. Çok şükür milletçe unutturmayacağımızı hatırlattık.

15 Temmuz akşam saatlerinden başlayarak 16 Temmuz sabahına kadar süren çok büyük bir destansı hikaye. Ne bu hainleri ne de 250 şehidimizi ve gazilerimizi unutturmayacağız.

Bütün bu yapılan kahramanlıkları unutmayacağız. Bir kere daha elim günde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

15 Temmuz 2016'daki gibi vatandaşlarımızın demokrasimize sahip çıktığını, şehitlerimizi ve gazilerimiz anmaktan geri kalmayacağını gösteren bir etkinlik oldu.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 1 yıl geçti 15 Temmuz'un üzerinden. 

FETÖ ile kapsamlı bir mücadele sürdürülüyor. KHK ile birlikte görevden almalar devam ediyor.

111 bin 240 kamu görevlisi kamuda ihraç edildi.

Örgütün temizlenmesi için çalışmalar yürütüldü.

Toplam kamu görevlilerinden 3 buçuğu ihraç edildi. Gerekeli görülenler kamu görevinden ayıklanıyor. Haklı bulunanlar görevine iade ediliyor. Bu örgütün 40 yıl karda yürüyüp izini belli etmediğimi düşürürseniz bunların devam edeceğini tahmin edersiniz.

966 şirkete el koyuldu.

Bunların finansal kaynaklarının kurutulması Diğer terör örgütlerinden kendilerini ayıran en önemli özellik çok geniş bir finansal kaynağa sahip olmaları. Çok ciddi şekilde topladıkları paralara sahip olan bir örgüt.

OHAL komisyonuna ilk gün 3 bin 28 başvuru yapıldı. Toplamda 120 bin başvuru bekleniyor. Çok sayıda dosya ortada olacak. Bu dosyada mükerrer olanlar ayıklanacak.

Bizim 15 Temmuz'a hayatını veren 250 şehide can borcumuz var. Daha fazla çalışacağız. Bu FETÖ'cü eşkıyalardan bunlarla bağlı yanında çevresinde duran herkesten hesap soracağız. Yani bunların devletten arındırılması darbeci ve örgüt üyelerinin hesap vermesi için bütün yasal yapılar eksiksiz devam edecek. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Milletten başka hiçbir egemen güç kalmayacak.

İç ve dış güvenlik tehditleri ilgili kurumlar tarafından gündeme getirilmiş. Adalet Bakanlığımız adalet ile ilgili bir sunum yapmış ve OHAL kararı meclisten geçmiştir. Sıradan bir akıl ve bilgi sahibi FETÖ'nün orada verdiği fotoğraftan söylediğimizi gibi arkasından en mesaj verdiğin anlar. Asla bir röportaj değildir.  mahkemeler karşısında hesap veren örgüt üyelerine mesaj veren ve Türkiye'yi tehdit eden mesajlar var.

ABD'den isteğimizin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Bu kadar insanı şehit edecek demokrasiyi rafa kaldıracak bu örgütü lideri hiçbir şey olmamış Pensilvanya'da röportaj verecek. Türkiye'ye bir takım tehditlere edecek. NATO'da şu kadar yıllık ittifakımız var. Türkiye ile ABD ilişkilerinin bu kadar yıllı geçmiş var. ABD'nin bu adamı derhal derdest edip tutuklaması gerekir.

Tutuklamıyorsanız en azından faaliyetlerini kısıtlayın. Oradan faaliyetlerini sürdürecek bu kabul edilemez

Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bakanlar Kurulunda gündeme geldi. Adalet Bakanlığı çalışma yapıyor. FETÖ sanıkları tek tip kıyafetle çıkacak. O tişört görüldüğü günde beri insanlar 'Böyle şey olur mu?' diye tepki geldi

Bunların tek tip elbise ile mahkemeye getirilmesi daha doğrudur

Okunma Sayısı: 3248
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı