"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“12 Eylül’de içeri girdim, ama bu kadar üzülmemiştim”

24 Mayıs 2018, Perşembe 12:10
Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’nin yakılmasıyla ikisi otel çalışanı olmak 35’i yazar, şair, ozan ve sanatçı olmak üzere 37 kişinin öldüğü katliamla ilgili olarak “Çok üzüldüm. 12 Eylül’de içeri girdim, ama bu kadar üzülmemiştim” dedi.

Katliâmın yaşandığı sırada Sivas Belediye Başkanlığı görevini yürüten Karamollaoğlu’nun, “halkı kışkırttığı” ileri sürülüyordu. Karamollaoğlu, FOX TV’de yayınlanan ‘Liderler FOX’ta programında katıldı. Karamollaoğlu, “Seçim ikinci tura kalır mı?” sorusunu şöyle yanıtladı; “24 Haziran seçimi birinci tur için kesin bir şey söyleyemem. İkinci turda Erdoğan beni istemez. Ben olursam ben seçilirim çünkü. Sol kesimi çok farklı algıladık bu zamana kadar. Solcular bize oy verir. Benim o inancım var. Alevi kesimine gelince Alevi kesimi içinde sosyal adalet dediğimizde ikiye ayrılabilir. Son dönemde Sivas olaylarının daha anlaşılır hale geldiği kanaatindeyim. İşte bazı ses bantları da yayınlandı. Fotoğraflar da yayınlandı, sonra benim olmadığımı söylediler. Bütün bunlar bir kırılmaya neden oldu. Ben birçok insandan iyi tepkiler aldım.”

Etiketler: karamollaoğlu
Okunma Sayısı: 1666
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı