"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

12 Eylül yargılamaları fiyaskoya dönmüş durumda

26 Şubat 2015, Perşembe 12:35
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "12 Eylül yargılamaları adı altında yürütülen süreç bir fiyaskoya dönmüş durumda. Özellikle işkencelerle ilgili takipsizlik kararları veriliyor. İşlerine gelen davaları sürdürüyorlar, bir propaganda olarak, diğerlerinin üzeri örtülüyor" dedi.

Cihaner, partisinin Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, eski Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve 12 Eylül döneminde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Cemil Kırbayır'ın yakınlarıyla TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, faili meçhul cinayetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cihaner, toplantıda kürsüye Cemil Kırbayır ile bir süre önce vefat eden annesi Berfo Kırbayır'ın fotoğraflarını koydu. 

Cemil Kırbayır'ın faili meçhul bir cinayete kurban gittiğini ve aradan geçen zamana karşın dava açılmadığını, sorumluların cezalandırılamadığını ifade eden Cihaner, "12 Eylül yargılamaları adı altında yürütülen süreç bir fiyaskoya dönmüş durumda. Özellikle işkencelerle ilgili takipsizlik kararları veriliyor. İşlerine gelen davaları sürdürüyorlar, bir propaganda olarak, diğerlerinin üzeri örtülüyor" diye konuştu.

Yaklaşık 2 ay önce eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a bir mektup yazarak, Cemil Kırbayır ile ilgili MİT'in elindeki bilgi ve belgeleri yargı mercileri ile paylaşmaya çağırdıklarını ancak bir cevap alamadıklarını anlatan Cihaner, "Darbelerle işkencelerle mücadele ettiğini iddia eden iktidar, o döneme ilişkin belgeleri kamuoyuyla, yargıyla paylaşmadı" değerlendirmesinde bulundu.

Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Kırbayır'ın hayatının sonuna kadar olayın takipçisi olduğunu ve faili meçhul cinayetlerle mücadelenin sembolü haline geldiğini de belirten Cihaner, herkesin bu davanın etkin bir şekilde yürütülmesi için elinden geleni yapması gerektiğine işaret etti.

AA

Okunma Sayısı: 1333
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı