"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'13 yıldır israf ediyoruz'

16 Nisan 2015, Perşembe 23:43
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Eğer israfın önünü alabilseydik sizden vergi almaya gerek kalmazdı. On üç yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla başarıyla doludur ama israf konusunda karnemiz kırıktır" dedi.

Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde partisinin Osmangazi ilçe teşkilatı tarafından AK Parti'ye hizmet etmiş kişiler için düzenlenen vefa yemeğinde yaptığı konuşmada, Vefa'yı İstanbul'da bir semtin adı olmaktan çıkarmak, yaşayan bir gerçek haline getirmek gerektiğini söyledi.

Münafıklığın alametlerinden birinin vefasızlık olduğunu belirten Arınç, "Söz verir ama tutmaz. Allah bizi öyle olmaktan muhafaza etsin. Sözünü, dostluğunu, arkadaşlığını bilen, dost ve kardeş insanlar kılsın" ifadelerini kullandı.

Gönlünü AK Parti'ye 14 Ağustos 2001'den beri kaptıran, sağa sola sapmadan, düşe kalka ama dosdoğru gidenlere saygısının sonsuz olduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki israfı görüyorum"

Çeşitli tören ve etkinliklerde dua edileceği zaman hocalardan Türkçe ve kısa bir dua etmesini istediğini belirten Arınç, yemek duasının da kısa ve anlaşılır olması gerektiğini söyledi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün yemek dualarında okunan bir ayet-i kerime var; 'Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz. Allah israf edenleri sevmez'. Allah bizi sevsin diye çabalıyoruz değil mi? Bu ibadetlerimiz, taatimiz onun için ama Allah israf edenleri sevmezmiş, ayet-i kerime böyle diyor. Allah'ın sevmediği bir kul olmak ister miyiz, hayır. O zaman ayet-i kerimenin gereğini yapacağız. Benim dünyada en büyük düşmanım israf. Allah'a hamdolsun, meclis başkanlığındayken de adım çıkmıştı, 'Bu adam yanan iki ışıktan birini mutlaka söndürür, çeşmeleri kontrol ede, kağıtları çöp sepetine atanlardan hesap sorar' diye. Çünkü ben talebeliğimde böyle okudum. Bir kalemin bile bizde hakkı vardır. Kağıdın bir tarafı doluysa arka tarafını çevirir onda çalışırdık. Şimdi Türkiye'deki israfı görüyorum. Eğer israfın önünü alabilseydik sizden vergi almaya gerek kalmazdı. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla başarıyla doludur ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Allah israf edenleri sevmez."

İsrafın inancımızda olmadığını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Yemek duaları Türkçe yapılsa bir kısmımız bundan ders alacağız. İsraf o kadar ince bir şey ki Resulullah Efendimiz, 'Bir akarsuda abdest alsan bile israf etme' buyuruyor. Su akıp gidiyor, bunun israfından ne olacak? Bir şeye dikkatinizi çekiyor, israf o kadar önemli. İnşallah müftü efendi ve hocalarımız da bizi duyar, yarım saatlik duaya ihtiyaç yok. Başında salavat-ı şerife getirir, 'elhamdülillah' dersin, ondan sonra da üç cümleyle 'Ya Rabbi sen bize doğru yolu göster, bizi şaşırtma, şeytana uydurma, kazadan beladan esirge. Amin' der bitirirsin. Ne söylediğini anlayalım. Böyle olacak bundan sonra." 

AA

Etiketler: arınç, israf, hükümet
Okunma Sayısı: 3076
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    17.4.2015 12:13:37

    Bunlarr hakikaten herşeyden anlıyorlar.Her konuda uzmanlar.İsraf,çocuk sayısı,risale tekelleştirme,adam ayartma,din tacirliği,yolsuzluk,usulune göre soygun...En önemlisi de "Balık hafızalı" bir toplumu nasıl yöneteceklerini biliyorlar.Sadece doğu ve güney doğuda kayıp kaçakları toplassanız iülke ihya olur.İnanmaya hazır sazanların memleketine hoş geldin Sayın İsraf karşıtı ağlamaktan sorumlu vatandaşım...

  • ismail doğruer

    17.4.2015 11:54:18

    Sn.Arınç yeni mi gördün on üç senelik israfı? Peki sen ne yaptın görünce? İsrafın haram olduğunu bilmiyor musun? Yoksa 8 haziranı mı bekliyorsun?..

  • TOYGAR

    17.4.2015 10:46:36

    Yazıdaki her şey iyi başlamıştı. Tâ ki son paragrafa kadar: "..yarım saatlik duaya ihtiyaç yok. Başında salavat-ı şerife getirir, 'elhamdülillah' dersin, ondan sonra da üç cümleyle 'Ya Rabbi sen bize doğru yolu göster, bizi şaşırtma, şeytana uydurma, kazadan beladan esirge. Amin' der bitirirsin. Ne söylediğini anlayalım. Böyle olacak bundan sonra." NE DEMEK YAHU?

  • Hüseyin İLHAN

    17.4.2015 09:17:10

    Sn.ARINÇ;Cenab-ı Hak CC.sizi öyle bir cezaya muhatap edecekki,imanım bana bunu hiç şeksiz ve şüphesiz söyletiyor.Bu ülkede müslümanın şahsiyetini dejenere ettiniz,hırsızlıklar,yolsuzluklar,haksızlıkları din adına diyerek yaparak ve şimdi de İSRAFI izhar,ifşa,ikara ediyorsunuz.Rabbim biliyor,görüyorki DEMOKRATLARIN 1950 den beridir yaptığı tesisleri sattınız,hak ve hürriyet adına müslümana kazandırdığını yıprattınız,yetişen kadroları SİYASİ MENFAATlleriniz iççin dumura uğratıp İSRAF ederek kıydınııız.Mübarek CUMA günü size bir tek hakla hakkımı helal ederim; 1-RİSALEİ NUR ları siyasi çıkarınıza alet için tekel altına aldığınızı, 2-Memlekete haksızlıkları kaldırmak iddiası ile gelip dinimize,müslümana yakışmayacak HIRSIZLIK,YOLSUZLUK,ADALETSİZLİKLERİ yaptığınızı ve müslümanlara bu kiri bulaştırp tüm soygunları ifşa edin edinki sizi affedebileyim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı