"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

140 bin TL ceza TBMM'ye taşındı

26 Ocak 2016, Salı 16:45
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "kağıt toplayan işçilerden atık alan firmalara 140 bin TL’ ceza uygulanmasını" TBMM’ye taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye önerge sunan Barış Yarkadaş, “Geri dönüştürülmek üzere ‘kağıt toplayıcılarından’ kağıt alan firmalara 20.01.2016 tarihi itibariyle Bakanlığınız tarafından gönderilen tebligatla; sokakta kağıt atık toplayan işçilerden, geri dönüştürülmek üzere kağıt alan firmalara 140 bin TL’lik ceza uygulanacağı belirtilmiştir. Kağıt toplayan işçiler nedeniyle kağıt atıkların büyük ölçüde geri dönüşüme girdiği çeşitli araştırmalarla ortaya konulduğu göz önünde tutulduğunda, bu uygulamanın asıl amacının ise bazı firmalara rant yaratmak ve kağıt toplayan işçileri taşeron sistemiyle çalıştırmak olduğu ifade edilmektedir.” dedi.

Yarkadaş, önergesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya şu soruları yöneltti: "Ülkemizde atık kağıt toplayıcısı sayısı kaçtır? İstanbul, Ankara ve İzmir illerindeki atık kağıt toplayıcısı sayısı kaçtır? İşçilerin bu uygulamadan göreceği zarar düşünülmüş müdür? Kaç işçi işini kaybedecek ve bundan kaç aile etkilenecektir? İşini kaybedecek olan işçilerin farklı sektörlerde ve daha iyi koşullarda istihdamının sağlanmasına yönelik bir çalışma veya aldığınız önlem var mıdır? İlgili toplama işlerinin verildiği firmalar hangileridir? İşleri alan firmalara işler hangi bedelle verilmiştir?"

Okunma Sayısı: 1860
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı