"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''15 derecenin altına düşmeden soba ve kalorifer yakılmamalı''

06 Kasım 2016, Pazar 12:12
Çevre Bakanı Özhaseki, kış aylarının gelmesiyle yakıtların neden olduğu hava kirliliğine karşı vatandaşları uyararak "Hava sıcaklığı 15 derecenin altına düşmediği sürece, sobalarımızı ve kalorifer kazanlarımızı yakmamaya özen göstermeliyiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş dolayısıyla "hava kalitesi" konusunda bazı uyarılarda bulundu. 

Tüm yurtta sıcaklıkların düştüğüne ve bazı bölgelerde sert kış koşulları yaşandığına dikkati çeken Bakan Özhaseki, "Evlerimizde ve iş yerlerimizde ısınmak için soba ve kalorifer kazanlarında yakıt kullanımı başladı. Kent merkezlerinde evsel ısınma amacıyla kullanılan yakıt miktarının fazla olması ve bu yakıtların daha çok bireysel yakma sistemlerinde kullanılması hava kirliliğine neden oluyor. Bununla birlikte, fazla yakıt kullanımının dışında, ülkenin coğrafyası ve kötü meteorolojik şartların oluşması sonucunda, oluşan hava kirliliği ile mücadele için halkımızın dikkat etmesi gerekiyor " diye konuştu.

Bu konuda alınabilecek önlemleri sıralayan Özhaseki, "Hava sıcaklığı 15 derecenin altına düşmediği sürece, sobalarımızı ve kalorifer kazanlarımızı yakmamaya özen göstermeliyiz. Isınmada daha kaliteli ve temiz yakıtları tercih etmeli, kullanacağımız yakıtlara uygun soba ve kalorifer kazanlarını seçmeliyiz" ifadesini kullandı.

"Soba ve kalorifer bacaları temizletilmeli"

Kış aylarına girmeden soba ve kalorifer kazanlarının bakımının yaptırılması ve bacalarının temizletilmesi gerektiğini de dile getiren Bakan Özhaseki, ısının ortama daha iyi yayılmasını sağlamak için soba ve kalorifer peteklerin önlerinin açık bırakılması ve kalorifer tesisatlarının gerekli yalıtım malzemeleri ile kapatılarak ısı kayıplarının önlenmesi tavsiyesinde bulundu. 

Özhaseki, binalarda daha az yakıt tüketmek ve ısı kayıplarını önlemek için de binalara "ısı yalıtımı" yaptırılmasının önemini vurgulayarak, "Apartman ve site yönetimleri tarafından, kalorifer kazanını yakan personelin,B 'Ateşçi Belgesi' alması, apartman ve site yönetimleri tarafından, kazan dairelerinin yeterince havalandırılması ve işletme talimatlarına uyulması sağlanmalı." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 2004
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı