"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz’u en iyi anlayan ülkelerden biri Burkina Faso

12 Temmuz 2017, Çarşamba 21:27
​Burkina Faso'da Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore ile görüşen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, '15 Temmuz darbe girişimini en iyi anlayan ülkelerden birinin Burkina Faso olduğunu' belirterek, "Çünkü Burkina Faso da çok ciddi bir darbe ve terör girişimiyle karşı karşıya kaldı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'daki temasları kapsamında Rus Sanat ve Kültür Derneği üyeleriyle selfie yaptı.

Başkent Vagadugu’daki Başkanlık Sarayında gerçekleşen görüşmenin ardından Kabore ve Çavşoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

'Şerefli insanlar ülkesi' Burkina Faso'yu ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Çavuşoğlu, ziyaretinin, Türkiye'den bu ülkeye dışişleri bakanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olduğunu hatırlattı. Çavuşoğlu, Kabore ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanısıra savunma sanayisi alanında neler yapılabileceğini konuştuklarını dile getirerek, "Ekonomik ilişkilerimizi güçlendirmek için çaba sarf edeceğiz. Türk firmalarının madencilik tekstil ve inşaat alanlarında Burkina Faso’ya ciddi ilgisi var" dedi.

Devlet Başkanı Kabore ile eğitim ve kültür alanındaki işbirliğini de değerlendirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, talep olması halinde Türkiye Burslarını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

'BİZİM MİLLETİMİZ DE HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ YENDİ'

15 Temmuz darbe girişimini en iyi anlayan ülkelerden birinin Burkina Faso olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Çünkü Burkina Faso da çok ciddi bir darbe ve terör girişimiyle karşı karşıya kaldı. Çok şükür bunun üstesinden geldi. Bizim milletimiz de 15 Temmuz'da hain darbe girişimini yendi" ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2047
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı