"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

17-25 Aralık'la ilgili kanun teklifi verildi

16 Aralık 2015, Çarşamba 15:33
CHP, 17-25 Aralık'ın ''Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası'' olması için yine teklif verdi.

Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba, TBMM'ye sundukları ''17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Kanun Teklifi''nin gerekçesini şöyle açıkladı: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturmaları olan 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmaları neticesinde 4 Bakan istifa etmiş, büyük bir yolsuzluk ağı soruşturulmaya başlanmıştır. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla ortaya saçılan bilgiler, kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık yaratmış, kamu adaleti duygusunu zedelemiştir. 

Ancak söz konusu soruşturma hükümetin yargı üzerindeki etkinliği neticesinde rafa kaldırılmış ve toplumda oluşan güvensizlik, tepki daha da derinleşmiştir. Söz konusu soruşturmanın rafa kaldırılması yargıya olan güveni de neredeyse ortadan kaldırmış, kuvvetler ayrılığı ilkesi ayaklar altına alınmıştır. Devletin öncelikleri arasında yolsuzluk ve rüşvetle mücadele etmek ve toplumun devlete olan güvenini arttırmak için yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır. Halk ve birey, devlete vergisini vererek görevlerini yerine getirirken devletin de bu vergilerin nerelere harcandığını şeffaf ve objektif olarak belirtmesi gerekir. Bütün bu sebeplerden ötürü kamuda şeffaflığın sağlanması ve yolsuzluk ve rüşvetle etkin mücadelenin öneminin hatırlatılması amacıyla 17 Aralık günü başlayıp 25 Aralık günü biten bir haftalık sürenin ''Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele etme Haftası'' ilan edilmesiyle ilgili bu kanun teklifi hazırlanmıştır"

DHA

Okunma Sayısı: 3390
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    17.12.2015 07:54:17

    Adam NE İSTEDİLERSE VERDİM diyerek malını,mülkünü servetini vermiş,size ne.Siz KAYIP-KAÇAK BEDELİ,ENVAİ ÇEŞİT AD ALTINDA BANKALARA ÜCRET,telekomculara sabit ücret,özelleşen firmaların güçlenmesi için katkılarınıza devam edin sesiniz çıkmasın,acı biber sürerim ağzınıza.Hem sonra HARAMSARAY yapıldı diye avaz etmeyin,1 KADEH için 1000TL verdik ise kralımız verdirtti.İSRAF HARAM mış ee bizde biliyoruz haram olduğunu.Sonra hep sevap mı illenir HARAM İŞLEYEREK SEVABI ÖĞRETİYORUZ amma da kıt kıtırdak akıllılaryav.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı