"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2002’deki devletin borcu şimdikinin dörtte biri

07 Mayıs 2018, Pazartesi 17:38
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Seyr-i Sabah programında Muharrem İnce’nin aday gösterilmesini ve AKP’nin tüm basın organlarından başlattığı kampanyayı yorumladı.

Sağlar, AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılanlar karşısında telaşa kapıldığını dile getirdi. Muhalif partiler, başta devletin televizyonu TRT de olmak üzere basının kendi haberlerini hiç yansıtmayıp sürekli olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberlerini vermesinden şikayetçi. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, bu haber engellemelerinin ve devletin kaynaklarıyla yapılan tanıtımların AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telaşı yüzünden olduğunu dile getirdi. Sağlar, “‘23 milyar dolar borç vardı, bunu ödedik’ diyorlar. Türkiye’deki 2002’deki devletin borcu şimdikinin dörtte biri. İç borç stoku 35 milyara çıkmış. Özel sektörün borcu 307 milyar dolara çıkmış. 6 milyon işsiz var, yüzde 12’yi bulmuş. Bizim odaklandığımız nokta parlamenter demokratik sistemi laik cumhuriyet ilkelerine döndürmek olacak. Eğer parlamenter demokratik sistem içinde düzeltmeye çalışırsanız yapamayanları görevden alacak gücünüz olur. Demokrasiyi askıya alma nedenlerinden biri bütün ülke varlıklarının azınlıkta toplanmasına müsaade etmeleri. 800 bin kişi nüfusun toplam varlığının yüzde 54’ünü alıyor. Bunu gözden kaçırmak için Erdoğan tek adam sistemini getiriyor” diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 2568
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı