"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

3 parti 7 maddede anlaştı

23 Eylül 2016, Cuma 17:31
Mini anayasa değişikliği için AKP, CHP ve MHP'li Anayasa Komisyonu üyeleri 7 maddede uzlaştı.

Üç siyasi parti temsilcileri toplantı öncesinde Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da "Bu 7 maddenin dışında da birkaç maddede de mutabakat olabileceği düşüncesi geliştiderken çalışmaların parti liderlerine sunulacağını söyledi. 

MHP'li komisyon üyesi Mehmet Parsak da 1.5 aylık sürede 9 toplantı gerçekleştirildiği bilgisini verdi, "Bu çalışma müşterek bir teklife dönüşecektir" diye konuştu. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Anayasa’da yargı alanına ilişkin değişikliklerin acilen yapılması hedeflenmişti.  Bunun için önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP, CHP ve MHP Genel Başkanlarının bir araya geldiği toplantıda bu konuda temel bir anlaşmaya varılmıştı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerinde ise üç siyasi parti temsilcilerinin dar kapsamlı bir anayasa değişikliği için görüşmesi konusunda görüş birliğine varılmıştı. 

Komisyon'da AKP adına Abdülhamit Gül, CHP adına Bülent Tezcan, MHP adına ise Mehmet Parsak yer almıştı. 

Mini anayasa çalışmasında uzlaşılan maddeler arasında, Milli Güvenlik Kurulu’ndan (MGK) Jandarma Genel Komutanı’nın çıkarılması ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ile Askeri Yargıtay’ın kaldırılması da bulunuyor. Mini anayasa paketi AKP, CHP ve MHP genel başkanlarına sunulacak

Okunma Sayısı: 2524
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı