"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

38 bin şartlı tahliyeyi nasıl savunuyorsunuz?

15 Ekim 2016, Cumartesi
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Al Jazeera sunucusu Mehdi Hasan tarafından 38 bin suçlunun şartlı tahliye edilmesiyle ilgili soru yağmuruna tutulunca zor anlar yaşadı.

Al Jazeera kanalında yayın yapan UpFront programı sunucusu Mehdi Hasan programında Bakan Mehmet Şimşek ile kirli ve kanlı darbe girişimiyle ilgili bir program yaptı. Türkiye’deki 38 bin suçlunun cezaevlerinden şartlı tahliye edilmesiyle ilgili sorular soran gazeteci Mehdi Hasan, Bakan Şimşek’e canlı yayında zor anlar yaşattı.

Hapishanelerde yer açmak için tahliyeler yapıldı

Hasan’ın şartlı tahliyeler ile ilgili sorusuna karşılık Şimşek, “Açıkça siz çok fazla Gülenist saçmalıklar okumuşsunuz” demesi üzerine sunucu “Hayır, bu Wall Street Journal haberi” bilgisini verdikten sonra konunun üzerine giderek “Tamam. İzleyicilerimiz için şu soruyu sormama izin verin. Siz daha önce hapishanelerde yer açmak için 38 bin suçlunun şartlı tahliyesi hakkında açıklama yaptınız mı? Evet veya hayır…” şeklinde soru yöneltti. Bakan Şimşek’in ‘evet’ cevabı vermesiyle Hasan, “Öyleyse propoganda okumamışım bu bilgi doğru” diyerek UpFront programına devam etti.

Bu da stratejinin bir parçası

Konuşmayı hapishaneler üzerine devam ettirmek isteyen UpFront programı sunucusu Mehdi Hasan, Bakan Şimşek’e “Henüz hüküm giymemiş insanları koymak için 38 bin hükümlüyü çıkartmayı nasıl savunuyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Hasan’ın sorusuna karşılık Bakan Şimşek şunları söyledi: “Bu, bütün ülkelerdeki adalet sisteminin bir parçasıdır. Bunlar küçük suçlar. Burada demek istediğimiz, bu kirli ve şiddetli darbe girişimi Türkiye Demokrasi’si ve hukuk için gerçek bir tehdit. Bütün ülkelerin riskleri giderme hakkı vardır. Bu da stratejinin bir parçası.”

Mustafa Sait Önal / İstanbul

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5890
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Fatma

    16.10.2016 00:03:48

    Şartlı Tahliye istiyoruz yeter artık!!!!!!!!

  • Ugur

    15.10.2016 10:02:52

    Adam çok güzel yakalamış. Siz daha suçlu olup olmadiğı belli olmayan (ki önemli bir kısmı değil tutuklama adli işlem dahi yapılmamasi gereken durumlar) kişileri hapse atmak için gerçek suçluları tahliye ediyorsunuz. Ve bunların önemli bir kismi da şahsa karşı işlenen suçlar. Hükümet yerkilileri içerisinden Sayın Mehmet Şimşek ten böyle bir açıklama gercekten beklemezdim.

  • Selçuk Arıcı

    15.10.2016 08:54:10

    Cenab-ı Allah size akıl fikir versin.

  • CESUR ADAM

    15.10.2016 07:48:49

    Şu zihniyetten ADALET beklenirmi,Şu zihniyet sahipleri değil mi milyonların haklarını faiz kurumu banklara peşkeş çekenler.Şu garabet zihniyet değilmi önce MAVİ MARMARA ile GAZZELİLERE YARDIM GÖTÜRENLERE gerekirse DONANMADAN REFAKATÇİ GEMİ veririz diyerek sonrada DÖNEMİN BAŞBAKANINAMI SORDULAR diyen kafa.OY TOPLAMAK için şehitleri kullananların şimdi 15 TEMUZ da hayatını yitirenleri de kullanmaları hiiiiç yadırgamıyorum.ALLAH bu çok yüzlülerin şerrinden ülkemi,milletimi,İslam alemini muhafaza etsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı