"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB bize çok şey kazandırdı

14 Nisan 2017, Cuma 16:51
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde çok büyük kazanımlar elde ettiğini dile getirerek “AB ile tam üyelik müzakerelerine başlamamız gayri safi milli hasılamızdan millî gelirimize kadar çok pozitif etkiler yaptı” dedi.

Bakan Çelik, Habertürk’te yayımlanan programda gündemi değerlendirdi ve soruları cevapladı.

Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerle ilgili bir soru üzerine Çelik, hakkaniyetli ve ilkesel temellere dayanarak yürütülen ilişkilerin iki tarafın da çıkarlarına olduğunun altını çizerek, “Biz ne için Türkiye’nin AB hedefini stratejik bir perspektif olarak koyduk? Türkiye’nin milli çıkarları için doğru bir yaklaşım olduğu için.” ifadelerini kullandı. Çelik, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde çok büyük kazanımlar elde ettiğini dile getirerek “AB ile tam üyelik müzakerelerine başlamamız gayri safi milli hasılamızdan milli gelirimize kadar çok pozitif etkiler yaptı.” dedi. Türkiye’nin tarihsel olarak bir Avrupa ülkesi olduğu ve Avrupa’ya bir yabancı ya da misafir olarak yaklaşmadığını vurgulayan Çelik, Türkiye’nin Avrupa’nın geleceğine yönelik kaygılarının da olduğunu dile getirdi. 

AA

Okunma Sayısı: 2353
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı