"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB bizim en büyük pazarımız

07 Ocak 2018, Pazar 17:25
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dış talebin de güçlü olduğunu belirterek, “Bizim en büyük pazarımız Avrupa Birliği (AB) ve orada da çok güçlü bir ivme var. Bu 2018’de de devam edecek. Bu bizim ihracatı destekliyor. Fon akışını ve turizmi destekliyor. Petrol fiyatları şu anda 65-70 dolar civarında. Bu da bizim ikinci büyük ortağımız olan Rusya ve Ortadoğu ülkelerinin bilançolarını gelirlerini olumlu etkiliyor. Bu da bizim yine dış ticaret ayağında Türkiye’de büyümeyi destekler.'' dedi.

Şimşek ayrıca ''Turizm sektörü büyük bir şok yaşadı. O şoktan geçen sene çok güçlü bir toparlanma içine girdik. Bu sene de devam edecek çünkü rakamlar bunu gösteriyor. Özetle büyüme açısından, iç ve dış talebin desteklediği, oldukça geniş tabanlı, yani birkaç motorla uçan Türkiye büyümesi var. Bunu sürdürülebilir kılmak için, orta ve uzun vadede reform gerekiyor. Bu konuda da 2016-2017 yıllarında her alanda ilerleme oldu. 2018’de de biz iddialıyız. Reformlar noktasında çalışmalarımıza, çabalarımıza devam edeceğiz. bu da büyümeyi sürdürülebilir, dengeli, kapsayıcı kılmak için önemli. Sorun yok mu? Olmaz olur mu. Sorun çok. Sorunlar var ama bunu aşacak irade ve kapasite de var.” dedi.

 

Etiketler: mehmet şimşek
Okunma Sayısı: 1246
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı