"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB ile daha cazip ülke oluruz

12 Kasım 2016, Cumartesi
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “AB ile müzakerelerde ilerleme sağlarsak İslam dünyası nezdinde daha cazip daha güçlü bir ülke oluruz. AB’den kopmuş bir Türkiye’nin dünya algısı 3’üncü dünya ülkesidir” dedi.

Türkiye AB ile güçlenir 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin (ASKON) düzenlediği “Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler” konulu toplantının basına kapalı bölümünde ASKON üyesi işadamlarının sorularını yanıtladı. Şimşek’in özellikle Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye ilişkileri üzerine önemli açıklamalar yaptığı öğrenildi. Şimşek’in “Bana ister katılın ister katılmayın, AB’den kopmuş bir Türkiye’nin dünya algısı 3’üncü dünya ülkesidir. Eğer AB ile müzakerelerde ilerleme sağlarsak İslam dünyası nezdinde de daha cazip daha güçlü bir ülke oluruz” dediği belirtildi.

Her gün atışıyoruz!

AB konusunun çok net olduğunu ifade eden Şimşek, “Japonya’ya gittim en çok gelen soru, ‘Türkiye, AB’den kopacak mı? Koparsanız biz uğramayız’ diyorlar. Japonlar şimdi İngilizlere de aynısını yapıyor. ‘AB’den çıktınız biz yatırımları burada devam ettiremeyiz’ diyorlar. ‘Hemen AB ile anlaşma yapın ticareti koparmayın’ diyorlar. Çünkü burası büyük bir pazar.  Demokrasi burada ortaya çıkıyor. Rusya ile uçak krizi yaşadık her şey dondu. AB ile her gün atışıyoruz. İşler devam ediyor. AB konusu çok net. Kendi menfaatlerimiz gereği AB ile ilişkileri götürmemiz lazım. Avrupalılara da söylüyorum, ‘Bir birimiz hakkında atıp tutacağımıza, gelin konuşun diyalog kurun” değerlendirmesinde bulundu. 

Etiketler: ab, mehmet şimşek
Okunma Sayısı: 2673
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • AHMET

    12.11.2016 14:39:24

    karar verin ab olsun mu olmasın mı? abd dost mu düşman mı? israil müttefik mi değil mi? mağdur vatandaş var mı yok mu...?

  • Özcan Erkiş

    12.11.2016 10:52:16

    Böylesine tuhaf ve sürekli zikzak çizen bir iktidarı ilk defa görüyorum desem, yalan olmaz. AB konusunda Cumhurbaşkanı ayrı Başbakan ayrı bakanlar ayrı konuşuyor. Hükümet değil sanki "yurtta sesler" korosu mübarekler. Anlaşılan nasıl ki vatandaşın kafası karışık aynen öyle de hükümet üyelerinin kafaları karışık. Bir türlü kendi aralarında "mutabakat " tesis edememişler. Neden ülkenin kötü yönetildiğini şimdi daha iyi anlıyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı