"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB ile görüşmeler tekrar başlayacak

03 Haziran 2017, Cumartesi 19:38
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinde ilişkin bazı üye ülkelerin dirençleri olabileceğini belirterek, “Bizim birkaç tane temel beklentimiz var. Birisi Türkiye-AB mülteci, göç anlaşmasının bütün şartlarının hayata geçirilmesi. Yani fon meselesi, vize meselesi, Schengen vize meselesi ve fasılların açılması konusu. Bir diğer önemli konu, terörle mücadelede Türkiye’nin yanında çok daha net açık bir şekilde yer almaları, hem AB ülkelerinin hem NATO ülkelerinin. İstihbarat paylaşımı ve diğer konular. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusu da çok önemli.” dedi.

Kalın, NTV’nin canlı yayınında soruları cevapladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın şöyde dedi: “Bu başlıklar altında olumlu görüşmeler oldu. 12 aylık takvim gibi bir şey önerdi, Juncker öyle bir hazırlık yapmış. Cumhurbaşkanımız da aldı ‘Bunu çalışalım’ dedi. Bunun içinde vize liberizasyonu konusu var, Schengen meselesi var, mülteciler için gönderilecek fon meselesi var, terörle mücadele var, diğer bazı başlıklar var. Bu konularda hem Dışişleri Bakanlığımız hem AB Bakanlığımız çalışmalarını başlattılar. İlgili kurumlar arasında koordinasyon yapıldıktan sonra zannediyorum yakın bir vadede, belki Ramazan içinde ya da hemen sonrasında da Timmermans dahil olmak üzere AB yetkilileriyle bir takım görüşmeler tekrar başlayacak. Bunu, bu yeni atmosferin, yeni iklimin bir getirisi, bir artısı olarak biz de hayata geçirmek istiyoruz.”

AA

Okunma Sayısı: 1397
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı