"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD, Erdoğan'ın korumalarına silah satışını iptal etti

20 Eylül 2017, Çarşamba 11:35
ABD Kongresi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları için alınması planlanan 1.2 milyon dolarlık ABD yapımı silahların satışını iptal etti. İptalin gerekçesi, Erdoğan’ın bir önceki ABD seyahatinde korumalarının protestocularla kavgaya karışması.

Euronews'te yer alan habere göre bu yıl başında kongre, ABD’li silah üreticisi Sig Sauer’in Türkiye’ye yüzlerce yarı otomatik silah ve patlayıcı madde satışına izin vereceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra Kongre’nin söz konusu satışı gözden geçirme süreci başlamıştı. Söz konusu silahlar Erdoğan’ın korumalarının kullanımına sunulacaktı.

Ancak Mayıs ayında Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında yaşanan arbede sonrası ABD Kongre üyeleri söz konusu satışa karşı olduklarını dile getirdi. Haziran ayında Kongre üyesi Ed Royce, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a yazdığı mektupta silah satışının iptal edilmesi çağrısında bulundu. Senator Chris Van Hollen ise söz konusu iptalin olumlu ama geç kalınmış bir adım olduğunu söyledi. Hollen, “Bu satışın yapılması ihtimali üzerinde bile hiçbir zaman kafa yormamalıydık.“dedi.

Hollen yazılı açıklamasında, “Barışçıl protestolarda bulunan Türk vatandaşlarını gözaltına alan ve istismar eden Türk güvenlik güçlerine silah satışı engellenmeli.“denildi.

ABD ve Almanya’dan Türkiye’ye silah ambargosu

Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Birçok ABD ve Alman firması, savunma ürünlerinde kullandığımız yedek parçaları örtülü bir şeklide ambargo uygulayarak Türkiye’ye vermiyor.” açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler: abd, ambargo
Okunma Sayısı: 2532
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı