"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD ile 'anlaşmaya’ değil 'anlayışa' vardık

21 Mart 2018, Çarşamba 17:11
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz Perşembe günü, ABD dışişleri bakanı değişikliğinden ötürü Menbiç konusunun 1, 2 hafta ertelenebileceğini paylaşmıştı. Başta Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere, birçok Türk yetkili ABD ile Menbiç konusunda anlaşıldığı yönünde açıklamalar yaptı.

Kısa bir süre sonra ABD Dışişleri bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Menbiç konusunda anlaşıldığını yalanladı.

Bugün, Menbiç ‘müzakere’ sürecinde rol oynayan ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'la Pazartesi günü yaptığı görüşme hakkında açıklamada bulunan Çavuşoğlu, "Anlayışa vardık dedik, anlaşmaya vardık demedik" dedi.

Çavuşoğlu, Tillerson’a işbirliği için teşekkür ederek Türkiye’nin Avrupa Birliği’yle mevcut ilişkisini şöyle değerlendirdi:

‘’Brüksel'de yaptığımız görüşmelerde en son bir yol haritası belirlemiştik AB ile. Olumlu adımlar da atıldı, adım atılmayan konular da oldu. İki taraf da birbirinden beklenti içindeyken nelerin olup nelerin olamayacağını iyi bilmesi gerekir. Bizim AB'den istediklerimiz bugüne kadar alınan kararların uygulanması. Üyelikle ilgili AB'den beklentimiz yok ama bunun nedeni biz değiliz. Takırdığı tavırdan dolayı beklenti içinde değiliz. Ne yaptığını, ne istediğini bilmeyen bir AB var.’’

Okunma Sayısı: 1602
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tan Baldaner

    21.3.2018 22:46:48

    Tebrikler. Türkçemize yeni bir ifade kazandırdınız: "Anlayışa vardık". Efkan Ala ile başlayan beliğ Türkçe akımı Çavuşoğlu ile devam ediyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı