"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'li pastör Brunson'un tutukluluğunun devamına karar verildi

18 Temmuz 2018, Çarşamba 16:35
Casusluk suçlamasıyla yargılanan ABD'li pastör Andrew Brunson üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme Brunson'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davaya katılan Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett, duruşmanın ardından mahkemenin kararının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

25 yıldır Türkiye'de yaşayan ve 2 yıldır tutuklu bulunan Brunson, 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' ve 'Devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçlarından 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Erdoğan'ın takas pazarlığı

9 Aralık 2016'dan beri tutuklu bulunan din adamı Brunson'ın iadesini talep eden ABD'nin isteğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir papaz da siz de var, bize verin, biz de onu size verelim" diyerek Fethullah Gülen'in Andrew Brunson'la takas edilmesi önerisiyle cevap vermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü takas teklifini "böyle bir şeyi hayal bile edemiyorum" diyerek reddetmişti.

İlk duruşmanın ardından 35 yıla kadar hapis cezası istenen Brunson'ın serbest bırakılması için 66 ABD senatörü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ise ilk duruşma öncesi twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında "Papaz Brunson'ı casuslukla suçluyorlar, ben ondan daha iyi bir casusum, umarım evine dönmesine izin verirler." demişti.

 

Euronews Türkçe

Etiketler: ABD, rahip, Türkiye, yargı, takas
Okunma Sayısı: 1644
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı