"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Abdullah Gül: Akıl bir kişiye teslim edilirse sonu böyle olur

14 Ağustos 2016, Pazar 18:27
AKP'nin kuruluşunun 15'inci yılında Genel Merkez'de düzenlenen törende konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Gerek yeni bir cemaat olsun, ideolojik bir yapı olsun, siyasi yapı olsun eğer aklını fikrini bir kişiye teslim ederse sonu böyle olur. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı" dedi.

Gül'ün konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bu olaylardan çok dersler alınacak. Ama bir kaç noktanın altını çizmek isterim; gerek yeni bir cemaat olsun, ideolojik bir yapı olsun, siyasi yapı olsun eğer aklını fikrini bir kişiye teslim ederse sonu böyle olur. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı. AKP iktidarıyla herkesin hayat standardı yükseldi, değeri arttı. Bütün dünyada itibarı olan bir ülke olduk. Ve bütün bunları yaparken de anti demokratik birçok saldırılarla karşı karşıya kaldık. 

Bütün bunlar yaşandı ama iktidarda olduğumuz için, milletin sorumluluğu omuzlarımızda olduğu için hiçbir zaman rövanşist olmadık. 1 ay önce yaşadığımız bu rezil, utanç verici, tarihe kara lekelerle adı geçecek insanların yaşattığı durumdan başta Başbakan ve arkadaşlarımız, siz çıkaracaksınız. İnanıyorum ki Türkiye’nin önünü, öngörülebilir yapacaksınız. Herkesin içeride ve dışarıda güvenini kazanacaksınız. Kısa süre içinde Türkiye’yi bu ortamdan çıkartacağız. Bir taraftan haydi sokağa deyince herkes çıkacak ama her gün böyle geçmez. 

AA

Etiketler: abdullah gül, akp, kuruluş
Okunma Sayısı: 6760
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hayati Binler

    15.8.2016 14:39:21

    Rey-i vahid her zaman tehlikelidir. İstişare Kur'an'ın emridir. "Ve la teziru vâziratun vizra uhrâ" (Hiç bir günahkar başkasının günahından mesul değildir) hakikati de yine Kur'anî bir emir olup günümüz hukukunda suç ve cezanın şahsililğini ifade eder. Rey-i vahid sadece cemaatler için değil, sıradan bir işletme, herhangi bir devlet dairesi ve devletin bütün devairi için caridir. Rey-i vahidi esas alan idareler hata yapmaya mahkum olacakları için, mensuplarını mağdur ettikleriyle kalmazlar, dışa karşı da birçok maddi-manevi sıkıntılara dûçar olurlar. Tarih böylesi misallerle doludur.

  • vefa umurca

    14.8.2016 22:23:00

    tebrikler, hadi o zaman sizde tek kişiye akıl teslimden vazgeçin. anayasa tümden değişsin darbe anayasayı tarihten silinsin ve partilerin kendi iç seçimleri tek lidere değil tüm akıla yönelik olacak bir yapılanma ile oluşturulsun.

  • mirza said

    14.8.2016 21:32:42

    sayın gül biraz da Bediüzzaman'a kulak versek iyi olmaz mı şöyle diyor?"...Evet ben neseben ve hayatça avam tabakasındanım ve meşreben ve fikren"müsavat-ı hukuk" mesleğini kabul edenlerdenim ve şefkaten ve islamiyetten gelen sırr-ı adalet ile burjuva denilen tabaka-i havassın istibdat ve tahakkümlerine karşı eskiden beri muhalefetle çalışanlardanım.Onun için bütün kuvvetimle adalet-i tamme lehinde zulüm ve tagallüb ve tahakküm ve istibdadın aleyhindeyim"camia olarak biz de tam demokrasiden yanayız istibdat ve reyi vahidi kabul etmiyoruz

  • abdullah abdullah

    14.8.2016 20:14:18

    geç olmadı mı sayın gül?Allah Kur'anda istişareye peygamberini,bil vesile müslümanları davet etmiyor mu?peygambere vahy gelip, Allah'ın kontrolünde olduğu halde bir işte tek başına karar vermezken(mesela uhud,hendek savaşları)Bizler bu halimizle ictimai sahada adeta"BEN BİLMEM EŞİM BİLİR"e döndük.kişlerin de fikirleri alınıp ortak akılla hareket edilsin kötü mü olur?Ne denli Kurana ve sünnete uygun yaptıklarımız.Gönderdiklerimiz yoksa rüştünü mü ispat edememişler ki sözleri kale alınmıyor.Bir kimse herşeyi bilemez ki.maalesef her sahada gerek tarikatlarda gerek cemaatlerde gerekse siyasi teşeküllerde hep şahıs hegemonyası var onun için hatalar da eksik olmuyor yeni liderler de çıkmıyor.doğruya da yanlışa da kafa sallıyoruz

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı