"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Adalet Yürüyüşü’ne neden destek verdiniz soruşturması

28 Eylül 2017, Perşembe 23:38
İstanbul valiliği, CHP’li belediyelere gönderdiği yazıda, ‘Adalet Yürüyüşü’ne katkıda bulundukları ve destek verdikleri gerekçesiyle savunma istedi.

MİT TIR’ları dâvâsında ‘casusluk’la suçlanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıla mahkum edilip apar topar tutuklanmış, hemen ardından Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a adalet talebiyle yürüyüşe çıkmıştı. Yüz binlerce insanın katıldığı ‘Adalet Yürüyüşü’, Berberoğlu’nun dışında tüm olağanüstü hal uygulamaları ve tutuklama furyalarına karşı itirazın adresi haline gelmişti. Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre valilik, CHP’li Şişli, Kadıköy ve Avcılar belediyeleri hakkında, ‘yürüyüşe katkıda bulundukları ve destek verdikleri’ gerekçesiyle soruşturma başlattı. Yürürüş sürecinde CHP’li belediyelerin sağladıkları destek ve katkıların basında haber olmasından hareket eden valilik, belediyeleri yürüyüşe, ‘maddi kaynak sağlamak, maddî katkılarda bulunmak, belediye kaynaklarını aktarmak’la suçladı. Başlatılan soruşturmanın genişleyip genişlemeyeceği, idari soruşturmanın adlî soruşturmaya dönüşüp dönüşmeyeceği henüz belli değil.

 

Okunma Sayısı: 2036
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı