"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aday olamayacaklar

20 Nisan 2018, Cuma 22:54
AKP’de 22 milletvekili 3 döneme takılıyor.

Üç döneme takılanlar arasında iki başbakan yardımcısı ve iki bakan da var. 24 Haziran’da erken seçim kararı alınmasının ardından AKP’de milletvekili adaylığı kulisleri hareketlendi. AKP tüzüğündeki kural gereği, üç dönem üst üste milletvekilliği yapanlar normal şartlarda yeniden aday gösterilmiyordu. Ancak, son olağanüstü kongrede bu kural esnetildi ve AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’na üç döneme takılanların yeniden aday olmasına karar verme yetkisi tanındı. Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, kulislerde Erdoğan’ın mevcut milletvekillerinin yarısına yakınını yeniden aday yapmayacağı konuşuluyor. Başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek ve Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da aralarında bulunduğu 22 milletvekili 3 dönem kuralı nedeniyle yeniden milletvekili adayı olamıyor.

Okunma Sayısı: 2813
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı