"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahmet Türk, iki aile arasındaki husumeti giderdi

01 Şubat 2015, Pazar 16:15
Mardin’de 2013 yılında Bozkuş ve Amak aileleri arasında yaşanan ve 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden olan husumet, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün devreye girmesi sonucu barışla sonuçlandı.

Yay Grand Otel'de düzenlenen barış yemeğine Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, BDP, HDP il yöneticileri, Bölgenin kanaat önderleri, din adamları ve Bozkuş ile Amak aileleri olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Barış yemeğinde bir açıklama yapan Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin’in iki önemli ailesi bir kaza sonucu aralarında bir kişinin ölümü 2 kişinin yaralanmasına neden olan olay bugün barışla sonuçlandığını söyledi. Bu iki değerli aileleri bir araya getirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Türk, "Partimiz komisyonlarımız ve bütün kanaat önderleri bu konuda büyük çaba sar ettiler. Bu önemli hassas dönemde hassas coğrafyada halen insanlarımızın kan davasında aşiret olayları gibi olayların ve eylemlerin halkımıza barışa ve demokrasiye ne kadar zarar verdiğini ifade etmeye çalıştık. İki ailenin barış için büyük çaba sarf ettiklerini gördük. Kendilerini bir araya getirdik." dedi

Hassas bir coğrafyada yaşadıklarını ifade eden Türk, "Bugün bölgede DAİŞ saldırıları var. Kobanide Şengalde saldırıları var. Yani bütün burada yaşayan Kürt, Arap, Süryani olmak üzere herkesin özgürlüğünü ve yaşamını elden almak isteyen bir saldırı ile karşı karşıyayız. Böyle bir dönemde ailelerimizin bir birlerini öldürmesi ve kan dökmeleri kadar gerçekten insanlık dışı bir durumdur. Bu konuda uyarılarımızı yaptık. Düşüncelerimizi ifade ettik. Tekrar tekrar iki ailemize ve bu barışa katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu

Daha sonra okunan Kuran Kerim tilavetinin ardından Bozkuş ve Amak aileleri Kuran’ı Kerim altından geçerek birbirbirleri ile tokalaştı. Ardından barış yemeğine katılan yaklaşık 3 bin kişiye kurulan sofralarda hazırlanan yöresel hamis yemeği ikram edildi.

Okunma Sayısı: 1990
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı