"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Aileleri ve özel hayatı, siyasetin ve rekabetin içine sokmamalıyız'

21 Eylül 2015, Pazartesi 11:51
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, “Öze dönüş listesi” olarak tanımlanan, AKP’nin 1 Kasım seçimlerinde sahaya süreceği 550 milletvekili adayının tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan Davutoğlu, "7 Haziran sonrası oluşan bloğun karşısında 258 milletin adamı dimdik durdu" dedi. Davutoğlu, "258 kardeşimiz blok siyaseti yapan CHP'ye, teröre sırtını yaslayan HDP'ye, 'hayır'cı MHP'ye karşı mücadele vermiştir" ifadesini kullandı. Davutoğlu, "Aileleri ve özel hayatı, siyasetin ve rekabetin içine sokmamalıyız" dedi.

Toplantıda AKP'nin 1 Kasım için hazırladığı yeni seçim şarkısı da tanıtıldı. Şarkıda, "yenilendik, tazelendik" mesajı verildi. 

Davutoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

Güzel ülkemizin her bir köşemizden Ankara'ya teşrif eden dava arkadaşlarımı aziz milletimizi temsil etmek için yola çıkan aday arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Haydi Bismillah diyorum.

Her şeyden önce bu kutlu yürüyüşün başlangıcında Bismillah derken vatanımızı birliği ve beraberliği milletimiz için şehit düşümüş bütün şehitlerimizi rahmetlere anıyorum.

'İlk günkü aşkla menzile kadar omuz omuza gideceğiz'

Allah mekanlarını cennet eylesin, emanetlerini taşımamızı nasip eylesin.

İlk günkü aşkla ve bu aziz dava arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz ve inşallah menzile kadar omuz omuza gideceğiz.

Milletleri zor zamanlarda öncü kadrolar yüceltir. Zor zamanlarda söyleyecek sözü olan yürüyecek yolu olan milletlerin önünü açar.

İşte AK Parti milletin bağrından ölesi bir kadronun başlattığı tarihi bir hareketin adıdır.

Kurucum liderimizi Tayyip Erdoğan’ın öncülüğüyle başlayan bu hareket mutlak suretle hedefine ulaşacaktır.

Dün sayın Cumhurbaşkanı'mızla milyonlara hitap ederken vurguladığımız gibi bu kutlu yürüyüş her adımda güçlenerek devam edecek.

İlk günkü aşkla son nefese kadar yürüyeceğiz.

Allah aşkımızı daim ulaşak menzili yakın kılsın.

Son 4 dönemin aday tanıtım toplantılarına baktığımızda davamızın köşe taşlarına bakabiliriz. 2002’de aday tanıtım toplantısı yapılamamıştı.

O kadrolar 28 Şubat darbesinin geride bırakrarak yola çıktı.

Ekonomik krizin o dehlizlerinden çıkan o kadro. O kadronun içinden başbakanlar meclis başkanları cumhurbaşkanları çıktı.

Ne bereketli hareket ki nice devlet adamları çıkardı. 2007 seçimlerine giderken aday listeleri açıklandıktan sonra yol çıkan adaylarımız arasıda 27 Nisan e-muhtırası vardı. Baskıyla AK Parti içinden Cumhurbaşkanı çıkartmayacağız diyen o tanıtım toplantısına katılan adaylar gerideki e-muhtırayı bütün antidemokratik çevrelerin planlarını yerle bir ederek büyük bir zafere imza attı.

2007 seçimlerine giderken listeler açıklandıktan sonra, 13 Haziran 2007’de aday tanıtım toplantısı yapıldığında adaylarımızın arkasında 27 Nisan e-muhtırası vardı. Baskıyla AK Parti’nin içinden Cumhurbaşkanı çıkartmayacağız diyen karanlık odaklara karşı, o toplantıya katılan adaylar Temmuz seçimlerine yürüdü ve gerideki e-muhtırayı bütün anti demokratik çevrelerin tuzaklarını yerle bir ederek büyük bir zafere imza attı. O kadroları da saygıyla selamlıyorum.  7 Haziran 2011 seçimlerine giderken, 18 Nisan 2011’de yine burada toplantı yapıldığında geride parti kapatma davasından başarıyla vakur bir şekilde çıkmış AK Parti kadroları vardı. Hiçbir aşamada bizi durduramadılar. Ne 2002’de genel başkanımızı yasaklarken durdurabildiler, ne e-muhtırayla durdurabildiler, ne parti kapatma davasıyla durdurabildiler. Ne de 2015’e giderken arkamızda kalan Gezi provokasyonları, 17-25 Aralık provokasyonlarıyla durdurabildiler.  Şimdi yeni bir seçime onurla yürürken demokrasiyi egemen kılmaya var mıyız?

Ben burada 7 Haziran seçimleriyle TBMM’de görev yapmış olan bütün arkadaşlarımı 258 milletvekilimizi saygıyla bir kez daha anıyorum. Her birine teşekkür ediyorum. 258 milletvekili almış olmamıza rağmen, tek başımıza iktidar olamamamızın sonucunda Türkiye’nin bir kaosa krize yöneleceğini düşünenler şunu gördüler ki, Türkiye’de siyasetin mayası omurgası AK Parti’dir. AK Parti olmadan siyasete şekil de dizayn da verilemez. 

'258 kardeşimiz blok siyaseti yapan CHP'ye, teröre sırtını yaslayan HDP'ye, 'hayır'cı MHP'ye karşı mücadele vermiştir'

Demokrasinin akil kılınması için başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu sonuna kadar devam edecektir.

AKP kadroları buradayken kimse şehitlerin emanetine ihanet edemeyecektir.

Bütün terör odakları huzur ve demokrasi operasyonuyla yerle bir edilmektedir. Burada doğu ve güneydoğudaki vatanşlarıma sesleniyorum. Buradaki operasyonlar terör örgütüne yöneliktir.

Demokrasi bütün kurumlarıyla şletilecek. 7 Haziran seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu blog tartışmaları başlatırken Bahçeli’de Türkiye’de yönetme sorununa, her şeye hayır dedi.

 7 Haziran sonrası oluşan bloğun karşısında 258 milletin adamı dimdik durdu. 258 kardeşimiz blok siyaseti yapan CHP'ye, teröre sırtını yaslayan HDP'ye, 'hayır'cı MHP'ye karşı mücadele vermiştir.

Sizlerden bu seçim döneminde bazı özel ricalarım var. Birincisi siyasetimizin felsefesi milletle birlikte siyaset yapmaktır. Sizler milletimizin bağrından çıktınız, ilk günkü aşkla haydi bismillah derken milletinize bağınızı hiçbir şekilde koparmayın. Milletin temsilcisi demek, milletin derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinen, milletin iradesini Ankara’ya taşıyan kadrolar demek. Milletimize her zaman sahip çıkın.

İkincisi 7 Haziran seçimlerinde iç muhasebe yapacağımızı söyledik. Bir erdemliler hareketi olan AK Parti hareketinin yürüyen temsili olacaksınız. Bizde tevazu, aşk ve sevda vardır. Bize kibir, şatafat yakışmaz. Her birimiz, başta sizinle birlikte bu yola çıkmış bir nefer olarak ben, erdemliler hareketinin mensubu olarak, en güzel tutum ile siyasi ahlakın gerçek temsilcileri olalım.

Üçüncüsü AK Parti Türkiye’de her türlü ötekileştirmeyi yok sayarak ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı ortak akıl ve vicdanla hareket ettiğimizi söyledi. Sizden ricam milletin her ferdini kucaklamanızdır. Bu milletin her ferdi azizdir. Bizi eleştirenlere en güçlü şekilde karşılık vereceğiz.

Felsefemize, tutumuza, üslubumuza uygun olarak davranacağız. Bırakın onlar nefret dili kullansınlar, onlara nefret, bize muhabbet, onlara hiddet, bize merhamet, onlara şiddet, bize rahmet ve bereket yakışır.

Okunma Sayısı: 1631
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı