"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP, 11 kişilik komisyon kurdu: Büyükşehirlerde neden "Hayır" çıktı?

01 Mayıs 2017, Pazartesi 15:51
Anayasa değişikliği halk oylamasının ardından, AKP Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında 11 kişiden oluşan "Siyasi Analiz" komisyonu kuruldu.

AKP yönetimi, 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasının sonuçlarını siyasi açıdan analiz etmek amacıyla çalışmalara başladı.

Edinilen bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılan anayasa değişikliği halk oylamasında "Hayır" oranının önde çıktığı Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'daki sonuçlar başta olmak üzere, halk oylaması sonuçlarının tüm yönleriyle değerlendirilmesi talimatını verdi.

Halk oylamasında, halkın verdiği mesajı doğru okumak ve seçim sonuçlarının tüm yönleriyle değerlendirilmesi amacıyla AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'nın başkanlığında kurulan özel komisyon çalışmalarına başladı.

11 kişilik komisyon

Yazıcı başkanlığındaki 11 kişilik "Siyasi Analiz" komisyonunda, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Cevdet Yılmaz, Erol Kaya, Nükhet Hotar, Fatih Şahin, Mehdi Eker ve Ahmet Sorgun görev yapacak.

AKP'nin oy oranının yüksek olduğu büyük şehirlerde ve bazı illerde neden "Hayır" çıktığını araştıracak komisyon, "Hayır" ve "Evet" oylarının detaylı analizini yapacak.

Bu kapsamda, halk oylaması sonuçları Türkiye genelinde, 7 bölgede araştırılacak.

"Evet" yüzdesi 51,41, "Hayır" yüzdesi 48,59 olarak gerçekleşen halk oylamasının nedenleri ele alınacak.

Seçmenin anayasa değişikliği halk oylamasındaki eğilimine ilişkin sorulara yanıt aranacak çalışma kapsamında, il ve ilçe teşkilatları, belediyeler ile genel merkezin performansı da ölçülecek.

Milletvekillerinin seçim bölgelerinde ne kadar etkili oldukları da değerlendirilecek.

Sonuçlar birkaç hafta içinde rapor haline getirilecek. Halk oylamasına ilişkin detaylı incelemelerin yer alacağı rapor tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a sunulacak.

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

AKP'liler: KHK faturası ödedik

Bülent Arınç: Yalvarıyorum; OHAL Komisyonu hayata geçsin!

Neyi kastettiği anlaşılamadı: “Pes ettim, artık yokum”

AA

Etiketler: khk
Okunma Sayısı: 2473
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • RESUL YILMAZ

    1.5.2017 17:39:59

    Darbe komisyonuna gerek yok diyenler neden hayır çıkmış Büyükşehirler den heyetinin acilen kurmuşlar. Demeki şehit olan polisin askerin vatandaşın bir kıymeti yok. Kıymetli olan iktidarda kalmak yaşasın zalimler için cehennem....

  • Özcan Erkiş

    1.5.2017 16:31:43

    Hayret! Haksızlık ve hukuksuzluğu araştırmak ve gidermek üzere kurulduğu rivayet olunan OHAL İnceleme Komisyonu hususunda bu kadar süratli davranmayan iktidar cenahı, neden "Hayır" çıktı diye araştırmak üzere 11 kişilik Komisyonu kuruverdi ve çalışmalara başladı bile. Bravo! Önce parti sonra vakit kalırsa adalet, hürriyet, hukuk ve demokrasi yâni. Zulüm ile âbâd olunmaz! Menfi ve menfaatçi siyaset tarzıyla idare olunan ülkede %100 "evet" çıksa ne olur ki? Esas "siyasi analizi "bunun üzerine yapsınlar. Ahvâlimiz ortada olup, abesle iştigal etmenin mânâsı yoktur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı