"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP 24. Dönem Milletvekili İçten: Bu kriterler suç olamaz

16 Eylül 2017, Cumartesi 21:32
AKP 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, son dönemlerdeki ihraç ve soruşturmalarda baz alınan kriterlere dikkat çekerek, “O okulun ruhsatını veren devlet, denetleyen de devlet, o zaman suçlu kim? Bunların hiçbiri hukuken de kriter olamaz” dedi.

Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, devletin şu an karanlık bir odada olduğunu ve sağdan soldan her yerden yumruklar geldiğini bu nedenle tedbir alması gerektiğini ifade etti. KRT Haber’de Çağlar Cilara’nın konuğu olan İçten’in darbe girişimi soruşturmalarına ve kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraçlarına tepkisi oldu. İçten, 15 Temmuz sonrası hakkında adli ve idari işlem yapılan 400 bin kişinin tamamının örgüt üyesi olamayacağını söyleyerek, “Zaten 400 bin kişi FETÖ’cü ise ülke bitmiş” dedi. İçten, içeri alınanların eğer ‘FETÖ’yle bir ilişkileri olmadığı ortaya çıktığı takdirde bu insanların birkaç yıl içinde haklarının iade edileceğine emin olduğunu aktardı ve şunları söyledi: “Bakın bu ülkede 28 Şubat mağdurları olmadı mı? Bu 28 Şubat mağdurları atıldığı memuriyetten gitti, bütün düzenleri bozuldu, ama 2003-2004 gibi yıllarda tüm hakları iade edildi. Sonra ne oldu? Ergenekon olayı. Bir sürü general ve polis mağdur olmadı mı? Bunların hepsinin hakları iade edilmedi mi? Şimdi ben şunu söylüyorum, bu konuda mağdur olduğunu düşünenler şunu iyi bilsinler gerçekten FETÖ terör örgütünde militan olarak yer almamışsa insanlarımız belki bir yıl belki 2 yıl ama kesinlikle haklarının iade edileceğine ben adım kadar eminim, bu olacak.”

Devlet o okullara çocuklarını götürenlere teşvik verdi

17-25 Aralık’tan sonra devletin, Gülen okullarına çocuklarını gönderenlere bizzat destek verdiğini söyleyen İçten, şu şekilde konuştu: “Hiç kusura bakmasın kimse, okul mevzusu, devlet FETÖ’nün okuluna çocuklarını götürenlere teşvik verdi, devlet verdi bunu. 17-25 Aralık’tan sonrasını söylüyorum, öncesini söylemiyorum, 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’nün okuluna çocuklarını götürenlere devlet teşvik vermiş diyorum. Sen benim çocuklarımı FETÖ’nün okullarına yolladım diye memuriyet alırsan bu doğru olmaz. Niye, o okulun ruhsatını veren devlet, denetleyen de devlet, o zaman suçlu kim? Ruhsatı veren, teşviki veren, denetleyen. Herkes yerinde duruyor, ama vatandaş içeride. Allah kabul etmez bunu. Bunların hiçbiri hukuken de kriter olamaz.”

İNSAN HAKLARINA AYKIRI BİR DURUM

Cuma İçten, gazete okumanın, okula gitmenin, bankaya para yatırmanın bir suç unsuru olamayacağını belirterek, bu durumun insan haklarıyla bağdaşmayacağını söyledi. İçten, “En tepedeki arkadaşlarımız bizi iyi dinlesinler, ortaya konulan şablon şu olmamalı: Sen devlet memurusun, ama senin çocuğun FETÖ’nün okuluna gitmiş. FETÖ’nün okuluna gitmek, Zaman gazetesi okumuşsun veya abone olmuşsun, Bank Asya’ya para yatırılması, örneğin bu üç kriteri sadece baz alalım, bir devlet memurunda bu üç kriter varsa ve eğer memuriyetten atılmışsa bu insan haklarına aykırı bir durumdur” şeklinde konuştu.

Etiketler: cuma içten
Okunma Sayısı: 16911
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı