"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP kurucusu Yakış partiden ihraç edildi

24 Mart 2016, Perşembe 20:15
AKP Merkez Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle sevk edilen parti kurucusu Yaşar Yakış, Alemdar Öztürk, Durmuş Küçük, Bülent Taşan için ihraç kararı verildi.

AKP'nin kurucularından Yaşar Yakış'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi, AKP'den ihraç edildi. Yakış, Abdullah Gül başbakanlığında kurulan ilk AKP iktidarı olan olan 58. hükümette, Dışişleri Bakanlığı yapmıştı. Zaman gazetesine kayyım tarafından el konmasından önce, gazetede köşe yazarlığı yapan Yakış, son dönemde başta Suriye olmak üzere, AKP'nin dış politikasını eleştiriyordu.  

Eski büyükelçi Yakış hakkında, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ihraç sürecinin başlatılmasına karar vermişti. 

Yakış, AKP'nin Suriye politikasına ilişkin şu sözleri söylemişti:

“Suriye’ye gereğinden daha fazla bulaştık. Suriye’deki muhalefete giden silahlar yanlış ellere gitti. Türkiye Suriye’ye askeri olarak müdahale ederse orada başarılı olması çok zordur, bundan sonra sıyrılmak da zor o işten, başarıyı bir tarafa bırakın, sıyrılıp geri çekilmek de zordur. 1 Kasım seçimleri AKP iktidarına yeni bir kapı açtı. Eksik, hata ve yanlışlıklarını düzeltme imkanı tanıdı. Yeni hükümetin bu fırsatı heba etmesi halinde Türkiye içte ve dışta her yönüyle çok şey kaybeder.”

 

Etiketler: yaşar yakış, akp, ihraç
Okunma Sayısı: 1546
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı