"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li Çakır'dan dikkat çeken açıklama: ''Terörün beli kırılmıştır, teröre diz çöktürülmüştür''

02 Mayıs 2016, Pazartesi 13:09
AKP Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Güneydoğu'da devam eden operasyonlar ile ilgili konuşurken, "Bu sahici mücadele ve müdahale ile teröre diz çöktürülmüş, terörün beli kırılmıştır" dedi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Tokat'a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Öğretmenevi'nde basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelirken ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Çakır, PKK'ya karşı 4 il 12 ilçe de çok büyük bir mücadele verildiğini söyledi. PKK'nın Yüksekova ve Nusaybin'i çok ciddiye aldığını belirten Çakır şöyle dedi: 

"An itibariyle söylüyorum, Yüksekova'da tamamlandı. Bunların hepsi temizlendi. Hiç kuşkusuz bu kadar ağır bir mücadeleden sonra bunların bir iki mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Ama onun dışında sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır. An itibariyle iki noktada mücadele devam ediyor. Bunlardan biri Şırnak merkez, diğeri Nusaybin. Şırnak yüzde 70 oranında tamam, yüzde 30'u kaldı. Nusaybin'de ise yüzde 50. Nusaybin'i kendi deyimleri ile söylersem, 'Altın vuruşu yapmak istedikleri yer' olarak tespit ettiler. Nusaybin onların çok avantajlı olduğu bir yer. Burası Nusaybin, yolun diğer tarafı Suriye. Öyle olunca giriş çıkışlar yer altından, üstünden gece gündüz tam anlamıyla kontrol edilemiyor. Bununla birlikte mücadele devam ediyor."

"TERÖRE DİZ ÇÖKTÜRÜLMÜŞTÜR" 

Terörle mücadelenin polis ve jandarma özel harekat tarafından yapıldığını söyleyen Çakır şöyle konuştu: 

"Çünkü uzmanlık isteyen bir şey. Kayıp vermememiz gerekir. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Kayıp verdik, çok içimiz yanıyor. İnşallah bundan sonra hiç kayıp vermeyiz. Ölü olsun tutuklu olsun etkisiz hale getirilen 5 bine yakın terörist söz konusu. Bu da 7, 8 ay gibi bir dönemde elde edilmiş en önemli başarılardan birisidir. Şu anda bu sahici mücadele ve müdahale ile teröre diz çöktürülmüş, terörün beli kırılmıştır. Elbette Şırnak'ta, Nusaybin'de en kısa sürede tamamlanacaktır."

DHA

Okunma Sayısı: 1359
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı