"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li Ensarioğlu: PKK, Kürdistan'ı parçalamaya çalışıyor

24 Mart 2017, Cuma 14:12
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Irak'ın Şengal bölgesinde PKK ile KDP arasında Rojava Peşmergelerinin konuşlandırılması nedeniyle yaşanan krizi değerlendirdi.

Ensarioğlu, "Şengal Kürdistan'ın parçasıdır. PKK Kürdistan'ı parçalamak için uğraşıyor. Bunu kimin emriyle yapıyor, kimin için yapıyor? Bu emri kim veriyor? İran mı bu emri veriyor, Almanya mı bu emri veriyor? Kürdistan'ı kim parçalamak istiyor? PKK kalkmış Kürdistan'ı parçalamaya çalışıyor. Bu yanlıştır, kimse de bunu kabul etmez" dedi.

Irak'ta bölgesel Kürt yönetimi merkezi Erdbil merkezli uydudan yayın yapan K24'e konuşan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Şengal'da (Sincar) PKK ile KDP arasında yaşanan gerilim, çözüm sürecine dönülmesi talepleri ve referandum çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. PKK’nın Şengal’deki varlığının kabul edilmez olduğunu belirten Ensarioğlu, "Şengal Kürdistan’ın parçasıdır. PKK Kürdistan’ı parçalamak için uğraşıyor. Bunu kimin emriyle yapıyor, kimin için yapıyor? Bu emri kim veriyor? İran mı bu emri veriyor, Almanya mı bu emri veriyor? Kürdistan’ı kim parçalamak istiyor? PKK kalkmış Kürdistan’ı parçalamaya çalışıyor. Bu yanlıştır, kimse de bunu kabul etmez" dedi.

"PKK TÜRKİYE'DEKİ SİLAHLI MÜCADELESİNE SON VERMELİ"

Diyarbakır'daki nevruz katlamalarında konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir’in, 2013 çözüm süreci ruhuna geri dönülmesi ile ilgili çağrılarını da değerlendiren Galip Ensarioğlu, şunları söyledi:

"2013 ruhunu kim öldürdü, biz bunu iyi biliyoruz. Kimse suçu kimseye atmasın, yani hem öldür, hem yık hem de gelip sitem et, bu doğru değil. Şimdi de 2013’e dönelim diyorlar, artık kimse onlara inanmıyor. Yeni bir çözüm sürecinin başlaması için PKK’nın silah bırakması şarttır. Çözüm süreci kaldığı yerden devam edemez. Sürecin yeniden başlaması için PKK’nın Türkiye’de silah mücadelesine son vermelidir. Ondan sonra da Suriye’de, Rojava’da, Irak’ta bir derdi varsa o da konuşulur. Türkiye’de artık siyasetin konuşması lazım, silahların, ölümün, kavganın olmaması lazım."

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, referandum çalışmalarını anlatırken, 90 yıldık mevcut sistemin en büyük mağduru olan Kürtlerin referandumda kendilerine zulüm yapan bu sistemin değiştirilmesinden yana oy kullanacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

DHA

Etiketler: galip ensarioğlu
Okunma Sayısı: 1509
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı